dimecres, 9 de juny del 2010

Sils farà una nova biblioteca arxiu per esponjar les dependències municipals

SILS JORDI VERA
L'Ajuntament de Sils va aprovar en el darrer ple el projecte de la futura biblioteca-arxiu del poble, que ha de servir per esponjar les dependències municipals. El projecte es va aprovar amb els vots a favor del govern municipal i ICV i en contra de CiU.
La futura infraestructura s'ubicarà en uns terrenys considerats d'equipaments a la zona del moll de càrrega de l'estació. Tindran una superfície total d'uns 1.200 metres quadrats i acolliran la biblioteca municipal i l'arxiu, que actualment es troba en un altre edifici de lloguer.
Segons els responsables de l'Ajuntament, de moment s'ha fet l'aprovació del projecte, però les obres no començaran fins l'any vinent. El projecte té un pressupost total d'un milió i mig d'euros, aproximadament, dels quals un milió s'obtindrà gràcies a una subvenció del Pla d'Obres i Serveis del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. La resta del pressupost anirà a càrrec del consistori.
El trasllat de la biblioteca permetrà a l'Ajuntament guanyar espai en les seves dependències, ja que, segons l'alcalde, s'havien quedat petites. "L'antiga biblioteca està a l'Ajuntament, però ara se'ns ha quedat petit. Necessitem aquelles instal·lacions per a les dependències municipals", va explicar l'alcalde de Sils Martí Nogué.
Segons Nogué, la nova obra és beneficiosa per dos motius: per guanyar espai a l'Ajuntament, però també perquè es deixarà de pagar el lloguer de l'edifici que acull l'arxiu actualment. "Amb la nova instal·lació matarem dos ocells d'un tret com es diu. Guanyarem espai i, alhora, l'arxiu que està en un edifici de lloguer també el traslladarem i així deixarem de pagar uns diners, que en el moment que estem aniran bé", va afirmar Nogué.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/09/sils-fara-nova-biblioteca-arxiu-esponjar-dependencies-municipals/411451.html