dissabte, 4 de febrer del 2012

DIA DE LES ZONES HUMIDES

Aquest dissabte 4 de febrer s’ha celebrat el Dia Mundial de les Zones Humides a Sils. La jornada estava organitzada conjuntament per les Associacions Temporània, Acciónatura i ADF, amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Sils; volia ser de caràcter més lúdic i educatiu que no pas informatiu mitjançant un recorregut a través de la Llacuna Permanent on podríem trobar els tallers proposats per les diferents associacions.


L’acte s’ha inaugurat al Centre d’ Interpretació de l’Estany amb unes paraules de benvinguda a càrrec de l’ Alcalde de Sils en Martí Nogué, tot seguit en Pere Pons, professor de la UdG, que ha parlat sobre els usos històrics que ha tingut l’Estany, el perquè de la celebració de les Jornades de les Zones Humides i sobretot ens ha ressenyat que el nostre Estany és un punt per realitzar diferents estudis tant de botànica com de zoologia pels estudiants de la UdG, tal i com va sent habitual durant els darrers anys.
La Laguna de Sils ha estat el lloc per realitzar el primer taller, Temporània ha proposat la realització de menjadores a partir de material de rebuig com: bricks, maies de fruita, ampolles d’aigua... que s’emplenaven amb diferents aliments segons les espècies a que anaven destinades. En finalitzar aquesta taller s’ha fet un petit descans per esmorzar i agafar forces per continuar el recorregut per l’Estany amb una temperatura que ja començava a pujar arribant als -2º C.



Arribant al mirador esperava l’ADF, que ha explicat qui són i la seva funció que es basa en la realització de tasques preventives com la neteja de camins i marges perimetrals com l’obertura de pistes (donant exemples de les intervencions fetes a Sils) i intervenció directa en focs amb coordinació amb els Bombers. El recorregut ha continuat al voltant de la Llacuna Permanent visitant miradors i aguaits on Acciónatura ens proposava fotografiar les espècies que anéssim trobant i alhora conjuntament amb Temporània responien i donaven explicacions sobre les intervencions fetes, la flora i la fauna del recorregut