dimarts, 11 de desembre del 2007

Primer debat Jove: eina d’anàlisi de la realitat juvenil a la comarca


El dia 4 de desembre a dos quarts de vuit del vespre al Consell Comarcal de la Selva va tenir lloc el *Primer Debat Jove* de la comarca. En aquesta trobada s’hi va poder detectar, per mitjà de grup de discussió, quina era la percepció dels i les joves de la comarca entorn les polítiques juvenils desenvolupades des dels seus municipis. La implicació juvenil en la detecció de necessitats del territori va representar un element de gran importància per fer una anàlisi proper a la realitat juvenil.
La dinàmica va constar en distribuir els joves participants en quatre grups diferents d’unes 8 persones cadascun tenint present l’edat dels joves i la població que representaven. D’aquesta manera es van poder debatre temes diversos en grups prou homogenis, cosa que va facilitar el debat.
Els joves van reivindicar la creació d’equipaments i organismes municipals juvenils destinats a promoure la participació directa i a difondre informacions rellevants per ells. També es va posar de manifest el desacord amb la imatge juvenil negativa que promouen els mitjans de comunicació, la dificultat per accedir a l’habitatge, la precarietat en què els joves treballen, les dificultats de mobilitat per accedir a la formació, o la manca d’oferta d’oci i lleure als municipis petits.
Els resultats d’aquesta dinàmica podran permetre una millora en les polítiques integrals de joventut a través dels Plans Locals i Comarcal de Joventut.