dijous, 11 de juny del 2009

Josep Ribas dimiteix com a regidor de CiU a l´oposició de Sils


El substituirà el número quatre, Marc Capdevila, exregidor d'Urbanisme en l'antic mandat convergent
Canvis en les files de Convergència i Unió (CiU) de Sils, Josep Ribas, el número tres a les eleccions municipal del 2007 i actual regidor a l'oposició a l'Ajuntament selvatà ha presentat la seva dimissió aquesta setmana. Segons fonts de CiU, la seva renúncia es deu a motius de compatibilitat laboral, ja que la feina al consistori no li permet dedicar-se a la seva empresa. Aquesta era la primera ocasió que Josep Ribas formava part d'una llista a les eleccions municipals i per tant, aquesta ha estat la seva primera experiència com a polític en el món local.
La renúncia de l'edil convergent s'acceptarà durant el proper ple de l'Ajuntament de Sils, que s'ha de celebrar a finals d'aquest mes. Aquesta dimissió de l'edil a mitjans d'aquesta legislatura obre la porta a Marc Capdevila, el número quatre de CiU a Sils als comicis locals de l'any 2007.
Es tracta d'una regidor que ja té experiència en el món de la política municipal, perquè va ser regidor d'Urbanisme durant el darrer mandat de l'alcalde de CiU Joaquim Rovira, que va estar 27 anys al capdavant de l'Ajuntament.
Aquest canvi a les files de la coalició nacionalista de Sils arriba a meitat de la legislatura, en un grup que el 2007 va apostar per un nou líder, Francesc Anoro, o que preveia substituir Rovira al capdavant del consistori, però el 2007 finalment no va aconseguir els resultats esperats, ja que els Independents per Sils (IDS) van guanyar les eleccions, tot i que governen en minoria i necessiten, en moltes ocasions, com s'ha vist en molts dels plens, el vot favorable del grup de CiU per poder desenvolupar i aprovar els seus projectes per al municipi.
Marc Capdevila es convertirà en edil quan la Junta Electoral Central aporti les seves credencials. Amb tota probabilitat podria jurar el càrrec en un ple d'aquest estiu.
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009061100_3_337414__Comarques-Josep-Ribas-dimiteix-regidor-loposicio-Sils