dijous, 25 de juny del 2009

Les obres de l'N-II a la Jonquera i les de Sils a Maçanet, aturades fa 9 mesos

En el primer cas s'ha de tornar a adjudicar l'obra i en el segon no hi ha data de represa dels treballs
Les obres de l'N-II a la Jonquera i les del tram entre Sils i Maçanet fa nou mesos que estan aturades; en el primer cas per la renúncia de l'empresa adjudicatària, i en el segon per l'encariment dels treballs. L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, ha explicat que l'Estat diu que està pendent d'adjudicar l'obra a una altra empresa, però que a més s'haurà de modificar el projecte per eliminar un pont d'accés que s'havia de fer però que l'Agència Catalana de l'Aigua no ha permès. Pel que fa al tram Sils-Maçanet, no hi ha data de represa de les obres i l'Estat té previst tornar a posar l'obra a licitació a finals d'aquest any.

A principis del mes d'octubre de l'any passat es va fer públic que les obres de la travessia de l'N-II a la Jonquera estaven aturades per un conflicte entre el Ministeri de Foment i l'empresa adjudicatària, que va acabar renunciant-hi per problemes econòmics. Segons ha explicat l'alcalde, Jordi Cabezas, «està tot aixecat des de fa molts mesos», ja que a la pràctica els operaris no treballaven des de l'agost, que va ser quan es van parar els treballs per la temporada d'estiu. «Des de l'Estat ens diuen que estan pendents de signar el canvi d'empresa. Ja sabem que a nivell d'administració és difícil un tema com aquest perquè hi ha un procés administratiu, però no tant», es lamentava Cabezas, que hi va afegir: «Des del ministeri van dir que volien activar les obres pels problemes d'atur i ara tarden 9 mesos per aquesta obra.» L'Ajuntament considera que si bé els problemes són menors, tot i que hi ha un accés tancat, sí que es veu tot fet «un desastre» i res fa pensar que això canviï a l'estiu. Pel que fa al pont d'accés que s'havia de fer a la Jonquera, l'ACA no l'ha deixat fer i mentre es modifica el projecte i es troba una altra solució els antics ponts també s'han abandonat.

Precisament, també al tram de Sils, Vidreres i Maçanet es van aturar les obres el mes d'octubre passat per l'encariment de l'obra en certa mesura pels canvis proposats pels pobles afectats i també per unes modificacions introduïdes per l'Agència Catalana de l'Aigua. A finals de l'any passat, el subdelegat del govern espanyol a Girona, Francesc Francisco-Busquets, va explicar que «anant molt bé l'obra podria ser posada a licitació entre l'octubre i el novembre del 2009». I és que l'obra s'haurà de tornar a adjudicar perquè el Ministeri de Foment va rescindir el contracte a l'empresa adjudicatària.


http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/53640-les-obres-de-ln-ii-a-la-jonquera-i-les-de-sils-a-macanet-aturades-fa-9-mesos.html