dimecres, 11 de novembre del 2009

La Diputació impulsa la redacció de plans d'accessibilitat a 15 municipis gironins

Jaume Sitjà, diputat d'Acció Social i Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Girona, ha presentat avui el Pla Director d'Accessibilitat Universal, un projecte que vol fomentar la redacció de plans d'accessibilitat als municipis gironins.

Els plans d'accessibilitat són un conjunt d'informacions i recomanacions que es posen a disposició dels municipis per tal que aquests els tinguin en compte en les seves decisions. El seu objectiu principal és ser una eina que possibiliti la integració de les persones amb discapacitat i la normalització de la seva quotidianitat.

Un pla d'accessibilitat consta principalment de dues parts: d'una banda, l'anàlisi i el diagnòstic de les necessitats d'accessibilitat al municipi, i, de l'altra, la proposta d'estratègies tecnicoeconòmiques per millorar la situació. Els plans són integrals, ja que impliquen l'estudi de diversos àmbits, i són universals, ja que beneficien el conjunt de la població: mares i pares, persones grans, infants, persones amb necessitats específiques de mobilitat, persones amb discapacitats...

Segons ha assenyalat Jaume Sitjà, el Pla Director d'Accessibilitat Universal de les comarques gironines s'implementarà per fases. La primera fase consistirà a proporcionar a 15 municipis gironins de menys de 20.000 habitants un pla d'accessibilitat. Per fer-ho, es contractarà una empresa externa per mitjà de concurs públic. Els 15 municipis són: Arbúcies, Besalú, Bordils, Corçà, Flaçà, Lladó, Llançà, Palol de Revardit, Portbou, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pere Pescador, Serinyà, Sils i Ullastret. La fases posteriors continuaran la tasca d'implementació del Pla Director al municipis. Per portar a terme aquesta implementació, la Diputació de Girona ha subscrit un conveni amb l'IMSERSO i la Fundació ONCE.

El diputat ha destacat que la voluntat de la Diputació és donar serveis als municipis, especialment a aquells que disposen de pocs recursos. Sitjà també ha assenyalat que "millorar l'accessibilitat és augmentar les oportunitats de desenvolupament de les persones i la seva participació i integració en la vida econòmica i social del municipi".