dimarts, 10 d’agost del 2010

Disparitat d'opinions entre els alcaldes sobre el desencallament de l'N-II

Els alcaldes socialistes confien en l'anunci del conseller Nadal d'atenuar els efectes de la retallada en aquesta obra
Escepticisme entre els batlles de CiU


Els alcaldes de les poblacions afectades per l'aturada del desdoblament de l'N-II tenen disparitat d'opinions sobre el futur de l'obra, després que aquest cap de setmana el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, anunciés que aquesta obra podria veure's beneficiada per “una certa atenuació de la retallada d'infraestructures a Catalunya”.

L'alcaldessa de Vilademuls, Dolors Rovirola (CiU), no comparteix l'optimisme del conseller i atribueix les seves declaracions a la proximitat de les eleccions. “No pot enganyar ningú, és pur electoralisme”, va manifestar ahir. Per Rovirola, el que hauria d'haver fet Joaquim Nadal era defensar en el seu moment els interessos de Catalunya evitant que les obres en aquesta carretera “fossin víctimes de les tisorades del govern espanyol”. Rovirola està indignada per com han deixat l'escenari de les obres: “Van marxar d'un dia per l'altre, sense endreçar res”. Rovirola està també preocupada pels talussos que han restat oberts i que, en cas de pluges, tem que puguin provocar problemes.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa (PSC), va considerar ahir que “és fonamental que aquesta obra tiri endavant com més aviat millor” i que seria “una bona notícia” que es reprenguessin les obres. “L'N-II fa massa anys que està empantanegada i sembla que té una maledicció”, va manifestar Casassa, que hi va afegir que el que és important és que les obres puguin començar aviat.

Per la seva part, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), va afirmar que sempre havia tingut “confiança” que la retallada no els afectaria, perquè “això d'aquí és prioritari abans que altres coses”. “Esperem que es desencalli aviat”, va afegir-hi.

Alfons Soms (PSC), alcalde de Maçanet, va remarcar ahir que “és una cosa molt complicada”. “Tenim confiança que això vagi bé”, va explicar sobre el fet que les retallades podrien no afectar finalment el desdoblament. “Ens varen dir que esperaven que a finals d'any es pogués adjudicar el tram sencer”, va recordar.

Per la seva part, l'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret (CiU), va preferir no pronunciar-se sobre les declaracions del conseller Joaquim Nadal i es va limitar a dir que es mostra “escèptic” sobre aquest tema.


LA FRASE
L'N-II fa massa anys que està empantanegada i sembla que té una maledicció
Narcís Casassa
Alcalde de Sant Julià de Ramis
LA FRASE
No pot enganyar ningú, és pur electoralisme. Van marxar sense endreçar res
Dolors Rovirola
ALCALDESSA DE VILADEMULS
La travessia de la Jonquera continua pendent
Les obres de la travessia de l'N-II a la Jonquera fa gairebé dos anys que també estan aturades, després que l'empresa que s'encarregava de l'obra tingués problemes econòmics. Segons va explicar ahir l'alcalde del municipi, Jordi Cabezas, el ministeri de Foment no li assegura una data de reinici de les obres, tot i que ja estan adjudicades a una altra empresa i hi ha una partida pressupostària adjudicada. Cabezas diu estar “cansat” d'aquesta situació i espera que es pugui resoldre al més aviat possible. L'alcalde diu que ja no sap què fer, que ha viatjat a Madrid en diverses ocasions i que està en contacte constant amb el ministeri però que ningú li diu cap data concreta. Falta per fer un nou pont d'accés a la Jonquera i una rotonda.

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/205091.html