diumenge, 17 de juliol del 2011

ENTREVISTA A L'ALCALDE




El grup independent, proper al PSC, ha aconseguit la majoria absoluta després de 4 anys manant en minoria.



El nivell d'endeutament és del 47%





Martí Nogué va pel camí de ser alcalde de Sils durant vuit anys. Com a independent, deixa clar que no és home de partit, malgrat que la seva llista estigui avalada pel PSC. Assegura que les prioritats dins la política municipal van molt més enllà dels interessos dels partits polítics.


14/07/11 02:00 - sils -
Josep Maria Sebastian


La majoria absoluta ha estat el premi dels electors als darrers quatre anys?
En bona part vull pensar que sí. Tot i la crisi que patim crec que hem fet una bona tasca i la gent ho ha apreciat. A més, amb el mèrit afegit que ho hem fet en minoria i amb només quatre regidors.


I l'oposició els va ajudar o més aviat els va posar traves?
Hi ha hagut grups de tot. Alguns des del primer dia ja van venir disposats a posar pals a les rodes. Altres han ajudat, des de la lògica de l'oposició, és clar, però almenys tenien clar que el primer de tot era Sils i la seva gent.


Em pot concretar quin grup ha estat el que li ha causat més problemes?
Els que han posat més pals a les rodes han estat els dos regidors d'ICV-EUiA-E. I d'això no sols n'hem estat conscients l'equip de govern anterior, sinó també el poble, que els va “castigar” amb els vots fins al punt que han passat dels dos regidors que tenien a tenir-ne només un.


Sorprèn que en un govern independent però proper al PSC l'oposició més dura provingui de l'esquerra...
Als pobles tenen més importància les persones, en l'àmbit polític, que no pas els partits. I en aquest cas, la gent que amb lògica hauríem d'haver tingut més a prop, va obviar la realitat de Sils, per fer, al meu entendre, massa política dirigida des d'un partit.


Em podria concretar tres actuacions pendents o necessàries pels propers quatre anys?
En primer lloc aplicar polítiques d'estalvi. Actualment els ingressos són molt minsos i tindrem molta feina per mantenir els serveis que actualment donem als ciutadans de Sils. En segon lloc volem canviar una subvenció que tenim atorgada des del Pla Únic d'Obres i Serveis per construir la nova biblioteca i l'arxiu, que ja tenen el projecte fet. Tot i així, per l'Ajuntament representa una aportació de 600.000 euros, una quantitat que ara per ara no podem assumir. Preferim cobrir la pista poliesportiva del costat del pavelló. Sóc conscient que perdrem part de la subvenció, però s'ha de tocar de peus a terra i tirar endavant projectes que siguin assumibles i alhora necessaris. I finalment, seguir amb les polítiques d'ocupació per ajudar, fins on puguem, amb l'actual pla d'ocupació. Actualment en tenim tres en marxa i tenim la intenció d'anar-los renovant. Per exemple, aquest estiu podrem donar feina a 28 joves.


Quins serveis bàsics creu que els fan falta?
Actualment, som un poble que de mancances urgents en aquest sentit no en tenim, ni en l'aspecte esportiu, ni en el cultural ni en el social. No ens podem queixar, i a més tenint un nivell d'endeutament d'un 47 per cent, realment baix.


De cara al futur econòmic, Sils es refia del turisme de la indústria o dels serveis?
El turisme ajuda, però no ho és tot. Tenim l'estany i l'oferta gastronòmica coneguda arreu. Pel que fa a la indústria, tenim un polígon amb una ocupació del cent per cent, i el pla parcial d'uns terrenys d'un particular preveu 25 hectàrees més de sòl industrial.


S'han plantejat reduir personal municipal a causa de la crisi?
Ni tan sols ens ho hem plantejat. A l'Ajuntament ara per ara no cal fer cap remodelació, i en el personal de les diferents àrees no sobra absolutament ningú. Aquesta és una qüestió que ni tan sols ens ha passat pel cap.

Publicat a El Punt Comarques Gironines