dimecres, 10 d’abril del 2013

EFICIÈNCIA DE LA POLICIA LOCAL


Robava joies en habitatges fent-se passar per revisor de la llum

Entren a la benzinera de Sils trencant el vidre i s'emporten una màquina sencera

10.04.2013 | 09:17
Un dels habitatges on el fals revisor de la llum va actuar a Sils.
Un dels habitatges on el fals revisor de la llum va actuar a Sils.
Va venir expressament de la comarca d'Osona a furtar joies en habtitatges particulars de Sils i va acabar detingut per la policia local, que li va trobar a sobre gran part del botí que va aconseguir endur-se de tres cases de la població. L'home escollia les cases on actuar en funció de les persones que hi vivien, generalment optava per persones grans. Després de trucar al timbre, es presentava com un revisor de la instal·lació elèctrica i exhibia el tester per no fer aixecar ?sospites. Una vegada el deixaven entrar feia anar a les seves víctimes a comprovar diferents estances de la casa i així ell quedava sol a l'habitació que l'interessava i començava a arreplegar totes les joies i llibretes bancàries que l'interessaven.
Va ser una veïna de la població que va sospitar de l'actitut de l'individu i va avisar la policia després que hagués marxat de casa seva. La descripció que va fer de la indumentària i el seu aspecte físic va ser prou acurada i l'agent de policia que es trobava de servei el passat dilluns va aconseguir identificar-lo. En demanar-li el DNI el policia va contactar a través de l'emissora amb la central dels Mossos d'Esquadra per certificar la identitat de l'home i demanar els antecedents.
Quan l'individu va sentir que els Mossos d'Esquadra verificaven la seva identitat i reflectien que tenia diverses ordres de detenció pendents es va començar a posar nerviós. Va intentar agafar la navalla que duia a sobre però no va tenir temps d'utilitzar-la després que l'agent municipal tractés de detenir-lo. En aquell moment, el sospitós es va violentar i va tractar d'oposar-se a ser detingut iniciant d'aquesta manera un forcejament amb el policia que va acabar reduint-lo gràcies a l'ajuda d'un veí que, en veure la situació, va donar un cop de mà. I és que el forcejament va durar una estona. De fet, a resultes d'aquesta actuació l'agent està de baixa per unes lesions musculars que va patir.
Quan la policia autonòmica es va personar a la zona va procedir a escorcollar el detingut, a qui va trobar nombroses joies a les butxaques que, presumptament, havia furtat de diverses habitages aquell mateix dia. Posteriorment, en un segon escorcoll més en profunditat li van trobar encara més material.
Robatori a la benzinera
L'incident del fals revisor de la instal·lació elèctrica no va ser l'únic que va mobilitzar la policia local de Sils durant el dilluns. A la matinada, un dels agents va adonar-se que a la benzinera Repsol de la població -inactiva durant la nit- algú havia trencat el vidre per accedir al seu interior. L'agent va donar trasllat als Mossos d'Esquadra, que van posar-se en contacte amb el propietari de l'establiment.
En realitzar la inspecció del local es va comprovar que els lladres van endur-se la màquina de tabac sencera. No s'ha trobat els delinqüents, que, en actuar de nit i sense ningú a l'interior de l'establiment, van poder realitzar el cop tranquil·lament.
Font: Diari de Girona