dimecres, 26 de febrer del 2014

CONVENI DE CREMES CONTROLADES A L'ESTANY DE SILS

Cremes controlades a l´Estany de Sils per reduir la biomassa

26.02.2014 | 07:47
L´excés de matèria orgànica "compromet el moviment de la fauna".
L´excés de matèria orgànica "compromet el moviment de la fauna". 

L'Ajuntament de Sils, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han acordat que demà es realitzaran cremes controlades a l'Estany de Sils amb l'objectiu de reduir l'acumulació de biomassa i matèria orgànica en ambients humits, que "actualment compromet el moviment de la fauna que hi habita". Segons el consistori, "es preveu cremar una superfície màxima de 2,20 hectàrees de vegetació herbàcia en diferents clapes de forma i mida irregular". Els encarregats d'executar les feines seran el Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF) i el Cos d'Agents Rurals amb col·laboració de l'Ajuntament de Sils, el qual també ha coordinat i posat a disposició d'aquesta actuació a l'ADF i a la Policia Local.
Font: Diari de Girona


EXECUCIÓ DE CREMES CONTROLADES HIVERN 2014
ESPAI NATURAL DELS ESTANYS DE SILS

L’Ajuntament de Sils ha consensuat un model de gestió amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que executarà durant l’hivern 2014 cremes controlades a l’Estany de Sils.

L’objectiu de les cremes és reduir l’acumulació de biomassa i matèria orgànica en ambients humits, que actualment compromet el moviment de la fauna que hi habita. En aquest sentit es preveu cremar una superfície màxima de 2,20 hectàrees de vegetació herbàcia en diferents clapes de forma i mida irregular.

Aquestes cremes es duran a terme el proper dijous 27 de febrer de 2014.

Les feines seran executades pel Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) i el Cos d’Agents Rurals amb col·laboració de l’Ajuntament de Sils,el qual també ha coordinat i posat a disposició d’aquesta actuació a l’ADF i a la Policia Local.

L'Estany de Sils és un espai natural protegit inclòs en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya i a la xarxa europea d'espais naturals Natura 2000. Fins a mitjans del segle XIX els terrenys inclosos en aquest espai corresponien a una llacuna que fou dessecada per tal d'obtenir noves terres de conreu i lluitar contra el paludisme. Tanmateix, gràcies a les condicions d'especial humitat i inundabilitat, encara es conserven diverses espècies de flora i fauna característiques de les zones humides; en un context predominantment mediterrani, la conservació d'espais com l'Estany de Sils ha esdevingut del màxim interès.