divendres, 15 d’agost del 2008

Interior subvencionarà projectes per fomentar la participació ciutadana

El Departament d'Interior de la Generalitat destinarà prop de mig milió d'euros en subvencionar 180 projectes de tot el país per fomentar la participació ciutadana. Els ensos locals de les comarques gironines van presentar 76 projectes dels quals 43 han rebut l'aprovació d'interior.
Tots els projectes subvencionats rebran l'assessorament i el control del departament i s'han d'haver realitzat abans del 30 d'octubre de l'any que ve.
Pel que fa a les Comarques Gironines i començant pels Consells Comarcals, els de l'Alt i el Baix Empordà analitzaran la participació dels diferents municipis i elaboraran un projecte per fomentar-la. El del Ripollès obrirà a la participació ciutadana el pacte comarcal d'infraestructures. El Consell Comarcal de la Selva es dotarà d'un tècnic de suport per obrir la gestió dels recursos hídrics a la participació ciutadana.
A nivell d'ajuntaments, A l'Alt Empordà, Castelló d'Empúries posarà en marxa el pla director de participació ciutadana. Llançà promourà processos participatius per a la millora de les polítiques locals i Sant Miquel de Fluvià crearà una taula de participació ciutadana. A la capital comarcal, Figueres, s'hi engegarà un procés de participació per revisar el POUM.
Al Baix Empordà, Santa Cristina d'Aro, la Bisbal, Palafrugell, Rupià, Torroella de Montgrí, Ullà i Verges seran els municipis beneficiats per aquest projecte.
A la Garrotxa, Besalú promourà la participació dels barris i al Gironès, l'Ajuntament de la capital, ja ha obert el Pla d'Usos i gestió de la Devesa l'opinió dels ciutadans. A Sarrià de Ter s'hi farà el pla director de participació ciutadana.
A la comarca del Pla de l'Es?tany, Porqueres desplegarà el pla director de participació ciutadana i al Ripollès l'Ajuntament de Campdevànol promourà un espai de participació permanent.
A la Selva, Arbúcies crearà la Taula del Barri del Castell i i obrirà un espai de participació sobre la reforma del carrer Francesc Camprodon i els seus espais adjacents. A Riells i Viabrea i Brunyola s'engegaran programes de participació ciutadana per a la revisió del POUM i a Santa Coloma de Farners s'hi promourà la participació dels veïns també en l'elaboració del POUM. Maçanet de la Selva, Sils Caldes de Malavella i Lloret de Mar també rebran ajuts per aquests tipus de projectes.

Diari de Girona