dimecres, 27 d’agost del 2008

Ros titlla d´"il·legal" la seva substitució com a alcalde, però no l´impugnarà

Reclama que els regidors de CiU i el trànsfuga dimiteixin i que es formi un govern d'unitat

L'exalcalde de Riudarenes Jordi Ros afirma que el ple extraordinari que es va celebrar divendres passat per acceptar la seva renúncia a l'alcaldia és "il·legal", ja que "els plens s'han de convocar amb dos dies d'antel·lació i no una hora abans". L'exalcalde, llicenciat en Dret, afirma però que no impugnarà la sessió tot i "sentir-se traït" pel seu grup. "Ni se'm va convocar ni comunicar res sobre el ple", assegura Ros. També el cap de l'oposició de Riudarenes Jordi Gironès (AIR-PSC) va fer esment a la suposada il·legalitat en la convocatòria. El ple s'hauria "mal convocat" segons l'excalcalde Gironès, però l'havien acceptat celebrar-lo a causa de la urgència, va explicar.
Segons fonts de l'administració local consultades per aquest diari, el ple seria legal ja que una majoria va ratificar-ne la urgència. La Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, que articula el funcionament municipal, només esmenta que els assistents en un ple extraordinari amb caràcter d'urgència han de ratificar, mitjançant una votació, la urgència del mateix ple. Per tant, la seva celebració es valida amb l'assistència i el vot favorable dels edils. Però la llei no especifica si el ple es pot convocar i celebrar el mateix dia, tal i com va passar el passat divendres a Riudarenes. La llei sí indica però que no cal que s'anunciï amb dos dies d'antel·lació, que és el termini mínim per convocar un ple ordinari o bé extraordinari; si aquest segon no té caràcter urgent.
La moció de censura celebrada a Riudarenes fa encara no tres mesos ha donat lloc a un escenari esperpèntic. Cal recordar que divendres al migdia, els regidors d'AIR-PSC, a l'oposició, s'assabentaven al voltant de la una del migdia de la convocatòria d'un ple extraordinari que se celebrava a dos quarts de tres de la tarda. Es va votar la urgència del ple, votació en que l'oposició es va abstenir. Seguidament, es va votar a favor de la renúncia de l'alcalde Jordi Ros, que va ser aprovada per unanimitat. Ros no era al ple, i l'alcalde accidental Narcís Colomé va actuar com a batlle.
Ros va lamentar ahir que la carta de renúncia feta en un primer moment no era prou formal i "vam acordar que en faria una altra; però no se m'ha donat ni aquesta oportunitat". Assegura també que "ja he redactat la carta per donar-me de baixa de CDC".

Dimissions i govern d'unitat
Després de la seva renúncia a liderar l'Ajuntament, Ros assegura que farà "tot el possible perquè Colomé no sigui l'alcalde" perquè "no està prou preparat", i reclama que els regidors de CiU al plenari -Narcís Colomé i Josep Maria Morató i la nova regidora Mònica Borés- juntament amb el regidor no adscrit, el trànsfuga, José Miguel Martínez, dimiteixin i que la regidora Montserrat Valls (CiU) formi govern amb nous regidors entrants de CiU i del grup d'AIR-PSC, actualment a l'oposició després de la moció de censura que va defenestrar Jordi Gironès.
Segons Ros, el govern d'unitat és allò que ara "aniria bé al poble" i afirma que la futura alcaldessa de Riudarenes "hauria de ser Noemí Blavi", número tres d'AIR-PSC i que aquesta hauria de governar amb "noves cares del seu partit com la Montserrat Ledesma", i nous regidors de CiU. Per tant, deixant de banda el seu líder Jordi Gironès, el qual Jordi Ros qualificava ahir de "bon home que s'ha deixat endur per l'avarícia al llarg d'aquests anys". Gironès, a la seva manera, també planya Ros.

Diari de Girona