divendres, 2 de juliol del 2010

Diplomats en fleca i pastisseria


Fa dos anys, la Generalitat va posar en marxa el programa PROFIT per donar resposta a les necessitats de qualificació professional dels treballadors del sector de la restauració. De mica en mica s'ha anat ampliant a altres sectors, com el de la moda, o, més recentment, el de fleca i pastisseria. A més a més, el programa s'ha obert també a les persones en situació d'atur.


El curs de Fleca i Pastisseria, que s'ha acabat recentment, ha constat de 70 hores: 40 de formació i 30 de català.

David Mascort, cap dels Serveis Territorials de Girona de la Secretaria de Comerç i Turisme de la Generalitat, explica com va sorgir la proposta d'aquest nou curs.

Rafel Reixach, vicepresident segon del Consell comarcal de la Selva, ha destacat la importància de la formació en temps de crisi, sobretot per a gent aturada.

Els regidors de Cultura respectius dels dos municipis selvatans que s'han acollit a aquest curs, Maçanet i Sils, també han destacat les dues vessants del programa: formació i llengua.

En total, a Catalunya s'han impartit 38 cursos de Fleca i Pastisseria, pels què han passat uns 500 alumnes. D'aquests 38, 16 s'han fet a les comarques gironines i, d'aquests 16, 5 a la Selva.

Audio

Escoltar David Mascort, cap dels Serveis Territorials de Girona de la Secretaria de Comerç i Turisme de la Generalitat

Escoltar Rafel Reixach, vicepresident segon del Consell Comarcal de la Selva

Escoltar Tomàs Reyner i Carles Taberner, regidors de Cultura de Maçanet de la Selva i Sils