dijous, 8 de juliol del 2010

MOCIÓ CONJUNTA DE REBUIG A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL CONTRA L’ESTATUT D’AUTONOMIA DE CATALUNYA


El Ple de l’Ajuntament de Sils de data 1/07/10, per unanimitat dels membres, va aprovar la moció en defensa de l’estatut:

Atès que el passat 28 de juny el Tribunal Constitucional va emetre la sentència sobre l’Estatut de Catalunya en resposta als recursos d’inconstitucionalitat presentats pel Partit Popular, suposant així una retallada greu i una vulneració de les voluntats del Parlament de Catalunya, les Corts i la ciutadania de Catalunya.

Atès que el Tribunal Constitucional és un òrgan abastament des legitimat i
desautoritzat, amb la meitat dels seus membres pendents de renovació i que ha tardat quatre anys en emetre una sentència al respecte.

Atès que amb aquesta sentència es suprimeixen articulats i se’n condicionen d’altres a partir de la interpretació jurídica que en farà el Tribunal Constitucional significant una alteració greu del contingut de l’Estatut de Catalunya i retallant de forma substancial les aspiracions d’autogovern que al nostre país s’havia donat a partir del pacte estatutari.

Atès que Catalunya es troba vulnerada en els seus drets democràtics i que per tant, cal una resposta cívica de manera unitària i ferma de la societat civil i de totes les formacions polítiques.

Per tot l’ anteriorment exposat, s’ACORDA:

Primer.- Mostrar el nostre rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya.

Segon.- Instar al Govern de la Generalitat perquè la ciutadania del poble de
Catalunya pugui pronunciar-se d’una forma democràtica i lliure sobre l'Estatut afectat per la sentència del Tribunal Constitucional.

Tercer.- Donar el nostre suport a la convocatòria de la manifestació unitària
impulsada per Òmnium Cultural amb el lema “Som una nació. Nosaltres
decidim” que se celebrarà el proper 10 de juliol a Barcelona, i fer una
crida a la ciutadania a sumar-se a la mobilització.

Quart.- Traslladar aquests acords al President del Parlament de Catalunya i als grup parlamentaris representats, al Govern de la Generalitat, als grups representats al Congrés dels Diputats, a la presidència del Tribunal Constitucional, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació de Municipis de Catalunya i a l’entitat Òmnium Cultural. Donar-li publicitat a la pagina WEB municipal.

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Noticies/MocioEstatut.pdf