diumenge, 16 de novembre del 2008

Sils té censats 548 immigrants de 47 nacionalitats diferents



El municipi de Sils compta actualment amb un cens de 5.211 persones, d'aquestes, un 10,5 per cent són immigrants el que suposa, que al poble, hi ha 548 individus vinguts de fora de Catalunya i Espanya. A més, si es dóna un cop d'ull més exhaustiu a tot el volum de dades que això suposa, es pot comprovar que entre aquestes prop 550 persones immigrants, hi ha gent de fins a 47 països diferents, una dada que segons va explicar l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS) "és sorprenent", ja que deia "Sils és un poble molt petit per acollir tanta gent".

Segons les dades facilitades per l'Ajuntament de Sils, actualment al poble les nacionalitats que guanyen més terreny són la xinesa, la marroquina i la romanesa. A Sils hi ha 57 persones xineses, 55 del Marroc i 42 de Romania. Seguint aquestes, trobaríem gent d' Ucraïna (25), Colòmbia (23), Gàmbia (22), Hondures (22), Rússia (22), Alemanya (17) i l'Índia (16). Altres de les nacionalitats que es poden trobar entre els habitants de Sils destaquen, per exemple, persones vingudes de l'Argentina, el Senegal, Perú, Guinea, el Senegal o la República Dominicana. En termes generals, però, a banda dels col·lectius amb més nombre d'habitants (xinesos i marroquins principalment), a Sils hi ha molta gent vinguda de sud-amèrica i Àfrica. Potser no en grans quantitats, però sí que si es fa el còmput de continents amb més persones que viuen a Sils, l'Amèrica Llatina i el continent africà surten guanyant en nombre de nouvinguts.

Una altra dada curiosa, d'aquest 10,5 per cent d'immigració que actualment hi ha al poble de Sils, és el sexe de les persones. Dels 548 nouvinguts, 342 són homes i 206 dones, el que suposa, en percentatges, un 62,40 per cent d'homes i un 37,60 per cent de dones.

Territori ben comunicat
Des del consistori atribueixen aquests volum d'immigració principalment a les comunicacions. Sils és un municipi molt ben comunicat pel que fa carreteres i trens. Té l'AP-7 al costat i evidentment, és una de les principals parades del tren que uneix Barcelona amb Girona, Figueres i Portbou.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008111600_3_298469__Comarques-Sils-censats-immigrants-nacionalitats-diferents