dijous, 24 de setembre del 2009

AMS culpa CiU del fracàs de la moció de censura contra l´equip de govern a Sils


Antoni Tello (AMS) dimiteix com a regidor i afirma sentir-se "decebut i cansat" però no descarta tornar-se a presentar en els propers comicis

El cap d'AMS, grup a l'oposició a l'Ajuntament de Sils, Antoni Tello, ha decidit dimitir com a regidor i culpa el grup de CiU del fracàs de la moció de censura que havien orquestrat AMS, CiU i ICV -que sumen 7 edils- contra l'equip de govern en minoria d'IdS -que mana amb 4 regidors-.
En concret, segons ell, el que hauria provocat la negativa de la formació convergent, quan ja hi havia el pacte fet, "no són els regidors convergents a l'Ajuntament sinó gent de l'exterior, la part crítica important de CiU a Sils". També afegeix que les bases d'aquest grup estaven un "99 per cent a favor de la moció de censura i els va sorprendre que quatre o cinc del grup ho fessin tirar endarrere", es lamenta.
Tot i això, el líder d'AMS a Sils remarca que a última hora, el grup d'ICV -amb dos regidors- es va plantejar fins i tot no entrar al nou govern "si ells eren el problema com es deia al poble, l'Albert Miralles (ICV) va ser honest i va dir que es retirava però que donaria els vots per tirar endavant la moció". Un fet, però, que finalment no va prosperar i més després dels canvis en les files dels regidors de CiU, amb l'entrada del nou regidor de CiU, Marc Capdevila, substitut del fins llavors edil Josep Ribas, que va dimitir. Aquest fet va provocar canvis en el si del grup i també en les opinions respecte de la moció de censura, que s'estava gestant fa mesos a Sils, assegura Tello.
La moció de censura de Sils es va començar a discutir "seriosament" després que l'alcalde, Martí Nogué (IdS), fes fora l'edil d'ICV, Albert Miralles (ICV), d'un ple que es va celebrar el mes de juny.
El fracàs de la moció de censura és un dels fets que han dut a la dimissió de l'edil, però Tello reconeix que "mesos abans perquè estava cansat", ja li ho havia comentat a la número 2 del grup, Maria Josep López, però aquesta, abans de convertir-se en la cap del grup "necessitava un temps per temes laborals".

"Ajudaré el grup igualment"
Amb la renúncia de Tello, el número tres de la formació, Vicenç Lozano, d'ofici aparellador, es convertirà en el nou edil, en substitució per la baixa de Tello. Lozano i López no tenen experiència en el món de la política municipal més enllà de l'adquirida durant aquesta mig mandat, en el cas de la regidora silenca. Però Tello assegura que se'n sortiran bé i que ell hi serà "donant suport al grup i per tot el que calgui".
Un dels altres detonants que l'han dut a dimitir, reconeix Antoni Tello, és que se sent "decebut amb la forma de fer de l'equip de govern" i afirma que la nova forma d'oposició, "un govern a l'ombra, tampoc m'agrada perquè no em sembla bé fer crispació i crear malestar al poble i és una cosa que desgasta i ja no tinc ganes de seure allà i veure com va el circ".
Tello regenta un bar al municipi i assegura que dia a dia la gent li pregunta com van temes de l'Ajuntament i que "no els podia dir res, perquè no m'informen"; un fet que ha estat criticat pels grups de l'oposició durant aquest mandat al govern de Martí Nogué.
L'edil d'AMS va presentar la seva dimissió dissabte passat i assegura que si la moció de censura hagués prosperat "segurament hauria seguit". Vicenç Lozano es convertirà en nou edil quan la Junta Electoral Central aporti les seves credencials.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/09/24/comarques-culpa-fracas-mocio-censura-contra-lequip-govern-sils/359126.html