dijous, 10 de setembre del 2009

Sils disposarà d´un nou pas subterrani a l´estació per impedir separar el poble

L'Ajuntament de Sils ha aconseguit que el pas subterrani que projecta l'Adif a l'estació s'allargui uns metres per impedir que quedi tancat a les nits i separi al poble i, en canvi, pugui usar-se les 24 hores del dia tant pels usuaris del tren com la resta de ciutadans de la població. L'alcalde de la població, Martí Nogué (IdS) explica que va reunir-se amb un representant del secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, i van aparaular el projecte. De fet, Sils tan sols n'haurà de pagar un 3% i ho farà de forma anual. Així doncs, dels 180.000 euros que ha de desemborsar per a la realització del pas subterrani tan sols n'haurà de pagar 60.000 cada any.
Nogué ha explicat que les obres del nou pas subterrani trigaran un temps a realitzar-se ja que l'Adif ha d'incorporar aquesta modificació en el projecte inicial i això endarrerirà el seu desenvolupament.
Per al batlle de la població, aquest tracte, que encara no s'ha signat oficialment, representa un gran benefici pel poble ja que temia que quedés "partit en dos" de forma irremeiable. I és que inicialment, l'Adif preveia fer un pas subterrani d'una llargada inferior i que quedaria circumscrit tan sols al recinte de l'estació, la qual cosa li otorgaria la potestat de mantenir-lo tancat les hores que els trens no circulessin. Amb la nova proposta, en canvi, tant el municipi com l'estació sortiran beneficiats en haver-hi gran quanitat de gent que aparca el vehicle al pàrquing dels ferrocarrils.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/09/10/comarques-sils-disposara-subterrani-lestacio-impedir-separar-poble/355954.html