dimarts, 8 de setembre del 2009

La nova llar d´infants no pot obrir per defectes en l´obra i falta de mobiliari


L'Ajuntament preveu inaugurar-la com a molt tard en un mes, per tenir-la tota enllestida
Nens i nenes de 0 a 3 anys del municipi de Sils havien d'estrenar la setmana vinent -14 de setembre- la nova llar d'infants, que s'ha construït a l'àrea de les Mallorquines però finalment això no serà possible pequè l'obra no està del tot enllestida per poder-hi començar el nou curs 2009-2010. En concret, tal com explicava ahir l'alcalde, Martí Nogué (IdS) "no podem garantir el dia d'inici" perquè s'han trobat "petits defectes en l'obra i encara falten instal·lar els mobles".
Tot i el canvi en el calendari, per Nogué aquest fet no és un problema perquè "els alumnes podran començar el curs a l'actual llar d'infants" La Quitxalla, situada al carrer Prudenci Bertrana, al nucli urbà. A causa d'aquest contratemps, prop de 50 nens hauran d'iniciar la setmana que ve el seu nou curs a la guarderia antiga però, segons l'alcalde silenc, es preveu que la situació no s'allargui més d'un mes, quan es faria la inauguració del nou centre educatiu.
A més, el batlle afirma que ara el procés d'obertura de la nova instal·lació municipal, tenint garantida l'escolarització dels menors al centre escolar La Quitxalla, "es farà sense pressa i tranquil·lament per tenir-ho tot ben arreglat".
La data d'obertura d'aquesta segona llar d'infants del municipi, segons l'Alcalde de Sils "mai s'ha fixat", si bé la intenció era obrir-la la setmana vinent, assegura que als pares i mares "mai se'ls ha donat una data d'obertura de la nova llar d'ifants i per això, al juliol vam dir que no es matriculessin més nens".
Tot i això, en el darrer ple pares dels futurs alumnes van reclamar a l'alcalde que se'ls donessin explicacions de quan els seus fills podrien iniciar el curs escolar i se'ls va anunciar aquest retard en l'obertura del centre educatiu silenc.
La nova llar d'infants de Sils, emplaçada a les Mallorquines, compta amb 75 places i en un inici no s'omplirà del tot, ja que només se n'ocuparan una cinquantena. Aquesta segona guarderia al municipi es va projectar fa uns anys per poder aplegar tots els nenes i nenes nascuts en els darrers anys al municipi, que ha patit un increment demogràfic. L'actual ?guarderia La Quitxalla, ubicada als pisos coneguts com a Pisos Blaus, s'ha quedat petita per aquest augment de població.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/09/08/comarques-nova-llar-dinfants-obrir-defectes-lobra-falta-mobiliari/355474.html