dissabte, 26 de març del 2011

LLUITANT CONTRA L'ATUR

XARXA DE SERVEIS INTEGRALS PER A L'OCUPACIÓ DE SILS (XARXA SIO SILS)

L'important creixement de l'atur ha esdevingut una de les principals preocupacions de la població en els darrers temps.
Per aquest motiu el Consell Comarcal de la Selva, va iniciar un nou projecte laboral adreçat als ciutadans del municipi que busquin feina, ja sigui per qui es troba en situació d'atur com per qui cerca una millora de feina.
Conscients d'aquest problema, l'Ajuntament de Sils es va adherir a la Xarxa de Serveis Integrals per a l'Ocupació (Xarxa-SIO) des del seu inici al juliol del 2009. Des d'aquesta Xarxa s'ofereix el Servei del Club de la Feina i Borsa de Treball així com s'han pactat un seguit d'actuacions formatives que beneficien el municipi.
Club de la feina (dimecres de 10 a 13h)
És un espai d'autoconsulta on les persones tenen accés gratuït a ordinadors amb connexió a Internet, taulells amb totes les ofertes de feina de la zona i informació general. Per fer-ne ús cal inscriure's primer com a demandant de feina (demaneu hora a la recepció del Centre Cívic).
Borsa de Treball (intermediació oferta-demanda)
Compta amb una tècnica en inserció laboral per donar assistència personalitzada un cop a la setmana. La Borsa és d'àmbit comarcal, però els/les usuaris/àries dels municipis adherits tenen accés preferent a les ofertes. També de cares a l'empresari tot són avantatges: la publicació de l'oferta i la preselecció de candidats/dates són gratuïtes.
Cursos de formació
Accions formatives gratuites que s'han dut a terme relacionades amb la Xarxa-SIO:
* Insersió laboral per competències (40h)
* Eines per a buscar feina (2 tallers de 8h adreçats a joves)
* Profit: dependent/a de fleca i pastisseria (70h)
* Postres de cuina i preparacions bàsiques de pastisseria (36h)
* Connecta't, alfabetització digital (4 cursos de 10h)
* Taller emprenedoria (2h)
* Formació ocupacional (varis, a través del Consell Comarcal de la Selva)
A més de les 133 persones que han tingut l'oportunitat de millorar la seva formació, la Xarxa-SIO ha estat capaç d'incorporar 79 persones altre cop al món laboral, sobretot en llocs de treball a Sils i a la comarca de la Selva.
En definitiva, l'adhesió de l'Ajuntament de Sils a la Xarxa-SIO ha intentat oferir als empadronats al municipi una eina més per a la millora de la seva situació personal i familiar. Una tercera part de les persones usuàries han trobat una nova feina o han millorat la que ja tenien i altre nombre important han pogut accedir a activitats formatives gratuïtes.
Per formar part de la Xarxa-SIO us heu d'adreçar al Centre Cívic de Sils de les 9:00 a les 13:00 i de les 16:00 a les 20:00 de dilluns a divendres i sol·licitar visita per parlar amb la tècnica que habitualment ve els dimecres entre les 9:30 i les 13:30h. El dia de la visita cal portar DNI, certificat d'empadronament, tarja de demandant de feina del SOC i Currículum Vitae (si es té).
Text: Quadern de Sils i www.webspobles.ddgi.cat