dijous, 24 de juliol del 2008

Un conveni promourà les bones pràctiques a l'Administració Local

El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, el de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Salvador Esteve, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó han signat un conveni perquè el Síndic pugui col·laborar amb els ajuntaments associats a les dues entitats en tot allò que té a veure amb la defensa dels drets de les persones.

Durant l’acte de signatura del conveni Rafael Ribó ha afirmat que aquest acord pot ajudar a garantir els drets dels ciutadans i a millorar la col·laboració entre les administracions públiques. El Síndic també ha felicitat els presidents de les dues entitats municipalistes pel seu compromís en la defensa dels drets dels ciutadans i ha agraït la seva predisposició a tirar endavant aquest conveni.
El president de l’FMC, Manuel Bustos, ha destacat que l’acord “permetrà guanyar en eficàcia i eficiència dels recursos públics i és un pas més en el compromís dels ajuntaments per oferir transparència i bona gestió dels serveis públics”. Manuel Bustos també ha afirmat que “aquells municipis que no compten en l’actualitat amb Síndics Municipals poden trobar un servei complementari en els acords que ofereix aquest conveni”.
El conveni preveu que el síndic oferirà als ajuntaments que ho desitgin visions singularitzades de supervisió, de manera que puguin tenir elements concrets de referència a la bona administració. Aquesta visió singularitzada pot incloure l’assistència al plenari municipal per informar sobre les actuacions realitzades en el municipi. Igualment ho farà amb els organismes supramunicipals que ho plantegin.

L’FMC i l’ACM, per la seva banda, divulgaran la institució del Síndic entre els seus associats, com també l’existència d’aquest conveni i la seva aplicació. Les parts col·laboraran en la organització de jornades de formació i de treball que tinguin a veure amb els drets de les persones. El Síndic, la Federació i ’Associació es comprometen també a crear una comissió de treball conjunta amb els ajuntaments interessats en rebre aquesta visió singular de supervisió.

El conveni signat és molt similar al que el Síndic ja ha signat amb la Diputació de Barcelona i amb la de Girona. També l’ha proposat de signar a la Diputació de Lleida i, properament, a la Diputació de Tarragona.