dimarts, 10 de març del 2009

CAMPANYA DE RECOLLIDA DE PILES USADES


Una vegada les piles s’esgoten, si les llencem a les escombraries arriben als abocadors, i amb el pas del temps perden la carcassa i es vessa el seu contingut, compost principalment per metalls pesants com el mercuri, el cadmi i el zenc. Aquests metalls, infiltrats des de l’abocador, acabaran contaminant les aigües subterrànies i el terra, i així s’introduiran a les cadenes alimentàries naturals, de les quals es nodreix l’ésser humà. Si s’incineren les emanacions resultants donaran lloc a elements tòxics volàtils que contaminaran l’aire.

Tot i això, el reciclatge de piles a Espanya a penes assoleix el 20%. El cas de les piles alcalines és especialment notori: només el 15% es recull de manera selectiva, i únicament l'1% és reciclat. Per aquest motiu, aquest any, l’Ajuntament de Sils vol celebrar el Dia Mundial de l’Aigua regalant el RECOPILA, un envàs plegable que permet emmagatzemar un residu tan nociu per al medi ambient com són les piles usades, evitant d’aquesta forma barrejar-les amb altres residus de la llar. Un cop ple, el RECOPILA es pot dur a la Deixalleria Municipal o establiments autoritzats.

L’ajuntament també ha fet el repartiment de contenidors de piles a diferents establiments de Sils que s’han adherit a la campanya i que podreu trobar llistats al RECOPILA, per tal que disposeu de punts propers a casa vostra.

Aquesta campanya es durà a terme a partir del repartiment d’aquests envasos amb l’exemplar del Quadern de Sils corresponent al març, per assegurar que arriba a totes les llars de Sils. I recordeu que CONTRIBUÏNT A NO CONTAMINAR L’AIGUA D’AVUI, ENS ASSEGUREM L’AIGUA DE DEMÀ!

Regidoria de Medi Ambient