dimarts, 3 de març del 2009

Ciutadans exigeix que es compleixi la Llei de Banderas


La Federació de Girona de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s) ha presentat instàncies en una vintena de municipis de la província de Girona demanant que es compleixi la Llei de Banderes, ja que o oneja només la catalana o no n’oneja cap.

Ciutadans ha exigit per escrit en cada un dels municipis que es compleixi la Llei de Banderes, concretament l’article 3 i 6 on es disposa que han d’onejar les banderes pròpies de cada municipi, conjuntament amb la de la Comunitat Autònoma i la de l’Estat, aquesta última ocupant un lloc preferent.

Tanmateix, Ciutadans ha recordat als ajuntaments que són de plena aplicació les Sentències del Tribunal Suprem, Sala Contenciosa-Administrativa, de dates 22 de setembre de 2008, 24 de juliol de 2007, i 14 d'abril de 1988, alhora que indiquen que “es reserven les accions legals que procedeixin”. En aquest sentit, Ciutadans recorda que la Subdelegació del Govern a Girona va obligar als ajuntaments de Figueres i Llançà a mantenir la bandera d'Espanya, al costat de la de Catalunya i dels municipis respectius el passat 11 de setembre després que Ciutadans presentés un requeriment a la Delegació del Govern quan es volia posar únicament l’estelada retirant la resta.

El portaveu de la Federació de Girona ha recordat “que la llei preveu penes addicionals d’inhabilitació pels càrrecs públics que incompleixin la legislació” i ha afegit “que no es pot entendre que en un país on va costar molts anys que les banderes autonòmiques fossin utilitzades amb normalitat i ple dret, ara, en plena democràcia, haguem de tornar a suportat polítiques excloents”. En aquest sentit, considera “que es inadmissible que partits amb projectes polítics no compartits pel conjunt de la ciutadania utilitzin els edificis oficials com a plataforma per les seves reivindicacions” indicant que “des de Ciutadans exigirem el compliment de la Llei enfront dels atropellaments nacionalistes i continuarem denunciant l’utilització sectària de les institucions”.

Ciutadans calcula que només a la província de Girona un centenar d’ajuntaments vulneren la Llei de Banderes, i per això durant les properes setmanes continuaran presentant més instàncies en altres ajuntaments de la província i animen a la ciutadania a presentar instàncies als seus ajuntaments.

Les poblacions on s’ha presentat les instàncies exigint el compliment de la Llei de Banderes són: Vidreres, Sils, Anglès, Santa Coloma de Farners, Riudellots de la Selva, Vilablareix, Llagostera, Cassà de la Selva, Quart, Flaçà, Sarrià de Ter, Celrà, Bordils, Torroella de Montgrí - l’Estartit, Pals, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà, Palamós i Sant Feliu de Guíxols