diumenge, 15 de març del 2009

PSC, ERC i ICV tomben la proposta del PP demanant transport escolar gratuït

La proposta de resolució presentada pel diputat al Parlament Josep Enric Millo (PP) demanant al Govern de la Generalitat l'increment de la partida pressupostària destinada a garantir la gratuïtat del transport escolar no obligatori ha estat rebutjada per les tres forces polítiques que donen suport al Govern; PSC, ERC i ICV. Millo també havia demanat al Govern de la Generalitat la modificació del decret que regula el servei de transport escolar i la introduccció dins d'aquest criteris de distància per beneficiar els alumnes que, tot i desplaçar-se dins el mateix municipi on viuen, resideixen lluny del centre escolar. En aquest cas, la proposta ha estat transaccionada i això ha permès que fos aprovada amb el vot favorable de totes les forces , que s'han compromès a donar un tracte preferent a aquesta qüestió i a buscar el consens i l'acord en el si de la ponència que ha de debatre la nova Llei d'educació de Catalunya.
La polèmica del pagament del transport escolar no obligatori -aquell que trasllada els alumnes des de casa seva fins el centre escolar del seu propi municipi- va esclatar a finals del curs passat. Es tracta d'un servei que tradicionalment havia estat subvencionat pels consells comarcals, que complementaven l'aportació de la Generalitat; però la primera comarca en considerar que la subvenció total ja no era viable per falta de fons va ser la de la Selva. La demanda de més recursosa la Generalitat no va quallar i el Consell va proposar un copagament -les families han de pagar aproximadament el 30% del cost del transport- que ara busquen aplicar també consells d'altres comarques gironines, mentre que els pares continuen demanant la gratuïtat del servei, tal i com havia estat fins ara.
Millo apunta que la proposta "no buscava altra cosa que pal·liar la situació generada pel departament d'Educació, que no ha ampliat la disponibilitat pressupostària del Departament per aquesta finalitat". "És incomprensible", conclou el diputat popular, "que en la situació actual de crisi econòmica les tres forces polítiques que donen suport al Govern no acceptin una iniciativa que va encaminada a ajudar les famílies en aquest moments de dificultats". Millo destaca que no es tracta d'un "problema puntual sinó generalitzat i per tant la Generalitat ha d'actuar també de manera generalitzada, cosa que queda clar que no té cap intenció de fer".
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009031500_3_320134__Comarques-tomben-proposta-demanant-transport-escolar-gratut