dijous, 5 de març del 2009

Sils tindrà la nova escola el curs que ve, construïda amb mòduls prefabricats

Se situarà davant dels terrenys que el consistori ha cedit per construir-hi l'edifici d'obra del futur centre

El municipi de Sils comptarà a partir del curs vinent amb la segona escola. Aquesta se situarà a l'avinguda Barceloneta en unes parcel·les municipals i estarà confeccionada a partir de mòduls prefabricats. Aquesta és una llarga reivindicació del municipi i de l'Associació de Pares i Mares (Ampa) de l'escola Jacint Verdaguer, ja que l'actual escola es troba saturada d'alumnes. Un fet que ha provocat la instal·lació de mòduls prefabricats al pati i amb l'arribada constant d'alumnes no hi ha més espai per poder-ne col·locar més, ja que els alumnes es quedarien sense pati.
Un altre fet que ha propiciat que el Departament d'Educació hagi donat finalment el vistiplau a la segona escola del municipi és el nombre de naixements que es van registrar durant el 2008 a Sils, assegura l'alcalde, Martí Nogué (IdS). En total van néixer 83 criatures i això hauria d'haver fet saltar "l'alarma a Educació", afirma el batlle.
La nova escola de Sils preveu començar amb una línia de Preescolar de tres anys i a Educació, segons Nogué, "li interessaria tenir gent de P4", però aquests en haver iniciat el curs aquest any al centre Jacint Verdaguer, no se'ls podria "forçar anar-hi".
Aquesta nova escola se situarà davant els terrenys del futur edifici del centre escolar que, de moment, com explicava el batlle, no té data per començar-se a fer. Tot i això, Nogué es mostra satisfet que finalment Educació hagi decidit construir, encara que sigui amb barracons, un nou centre escolar al municipi "perquè és necessari", afirma.
En aquests moments, els tècnics de l'Ajuntament de Sils estan fent un estudi dels alumnes i de la zona del poble que són per tal de distribuir-los en cadascuna de les dues escoles que tindrà el municipi a partir del curs 2009-2010.

Estrena de centres escolars
El curs que ve la població de Sils no solament tindrà una nova escola sinó també una nova llar d'infants municipal. Aquesta s'està acabant de construir, es troba a la urbanització de Mallorquines i ha comptat amb un pressupost d'un milió d'euros. El centre tindrà cinc aules i capacitat per a 75 nens.
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009030500_3_318134__Comarques-Sils-tindra-nova-escola-curs-construda-moduls-prefabricats