diumenge, 1 de març del 2009

La promotora del polèmic supermercat de Sils vol fer tres edificis de botigues al mateix solar


La promotora del supermercat Consum, local comercial que encara no s'ha inaugurat perquè es van aturar les obres i que es troba situat a la zona de Can Cabirol de Sils, ha presentat l'estudi de detall de la parcel·la a l'Ajuntament i ha posat de manifest que, a més del polèmic centre comercial que els veïns han criticat, s'hi construiran tres edificis de botigues, que ocuparan un total de 1.312 metres quadrats.
Aquest estudi de detall el va requerir el consistori el dia que va fer aturar els treballs, el passat mes de desembre, en veure que s'estava treballant en una zona on no hi havia res projectat. Aquest document passarà per ple el proper dijous i, si no prosperés, comportaria haver d'aturar la construcció d'aquests nous edificis. En canvi, el supermercat Consum, tot i tenir les obres de moment aturades, podria seguir construint-se, assegura el batlle, Martí Nogué (IdS). En canvi, si se li dóna el ?vistiplau, els promotors hauran de presentar un projecte constructiu, que també s'haurà d'aprovar pel consistori.
Davant d'aquest estudi detall, els deu veïns que han dut l'Ajuntament als jutjats i que consideren que el supermercat s'ha fet de forma il·legal també han presentat una al·legació als tres nous edificis. Segons afirmen, l'estudi de detall s'hauria d'haver requerit abans de la concessió de les llicències, i en canvi ara "es produeixen tres irregularitats". En primer lloc, pensen que s'ha privat els veïns i interessats de l'anterior període per poder presentar al·legacions al projecte de la promotora, i a més amb la nau del supermercat ja feta.
A més, els afectats consideren que aquesta nova superfície comercial de tres edificis de botigues "adultera o altera greument els motius que es van considerar en el moment de sol·licitar i atorgar llicències, permisos o firmes favorables". Per tots aquests motius, sol·liciten que "es desestimi i que es denegui l'aprovació d'aquest estudi de detall".

Utilitzar tota la superfície
L'Ajuntament, però, no comparteix aquesta opinió. "No hi podem posar cap impediment", assegura l'alcalde davant la construcció d'aquest nou edifici de botigues, ja que "érem conscients que no utilitzaven tot el sostre edificable fent el supermercat" i, per tant, "hi tenien tot el dret". Un dels fets que destaca també és que aquest nou edifici no tindrà tant impacte pels veïns, ja que "l'edifici està enfonsat i només surt en tres metres de l'Avinguda de la Selva".
D'altra banda, Nogué va assegurar que la posada en marxa del Consum a Can Cabirol suposarà la contractació de veïns de la població. En aquests moments, ja hi ha unes 70 persones que han presentat currículm per treballar al supermercat. Les obres per a la seva construcció es reemprendran tan bon punt s'aprovi o es denegui l'estudi de detall, i llavors només faltarà que s'ultimin alguns aspectes a l'interior de l'edifici, segons assegura el batlle.
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009030100_3_317321__COMARQUES-promotora-supermercat-tres-edificis-botigues-nous-mateix-espai