dilluns, 13 de juliol del 2009

El president gironí del PP reclama a l´ACA que dreni la séquia de Sils

En una visita a la població de Sils efectuada dimecres passat, el president del Partit Popular a les comarques gironines, Enric Millo, ha reclamat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que no ajorni el drenatge de la séquia. A més, ha demanat a través d'una proposta de resolució al Parlament que l'actuació a la séquia s'executi de manera urgent, tenint en compte les pluges registrades darrerament a les comarques gironines.

El popular ha assegurat que aquest canal "fa molts anys ja va inundar el barri de la Laguna i, per tant, és una irresponsabilitat que l'ACA, malgrat saber i reconèixer que en aquests moments les condicions d'aquesta séquia són dolentes i que cal drenar-la per evitar el risc d'una altra inundació, un cop més en demori el drenatge i neteja".

Millo assegura que, precisament, aquesta és una qüestió que s'està arrossegant des de l'any 2006, quan estava previst que l'Agència Catalana de l'Aigua realitzés les tasques que ara ha aturat, tot i tenir-les previstes incialment. Fins i tot, l'actual equip de govern va realitzar una estassada del canyís en ple període de nidificació de les aus, comptant amb aquests treballs.
Pel líder conservador, la retallada de 900 milions que ha realitzat el Govern en el seu pressupost no hauria de comportar la supressió d'"actuacions d'aquest tipus, que si no es duen a terme són un perill per als ciutadans". Creu que s'hauria de suprimir la despesa supèrflua d'altres departaments com el de Vicepresidència.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009071200_3_343381__Comarques-president-gironi-reclama-lACA-dreni-sequia-Sils