divendres, 24 de juliol del 2009

L´oposició de Sils ultima un pacte i prepara una moció de censura contra l´alcalde (IdS)


ICV, AMS i CiU volen crear un tripartit al consistori i el convergent Francesc Anoro es posiciona com a futur batlle

L'oposició de l'Ajuntament de Sils, formada pels grups CiU, AMS i ICV, està ultimant un pacte entre les tres forces que pugui permetre presentar una moció de censura contra l'alcalde, Martí Nogué, i el seu govern del grup Independents per Sils (IdS), que està al capdavant del consistori en minoria amb quatre dels set regidors, segons va confirmar ahir el president de CDC a la Selva Interior, Narcís Junquera.
La possibilitat d'una moció de censura no és un fet nou a Sils, ja que fa prop d'un any hi va haver moviments per dur-la a terme, però llavors es va abortar per manca de suport dels convergents. Junquera explica que els impulsors de l'actual moció de censura contra Nogué són els grups d'AMS i ICV i llavors CiU s'hi hauria sumat.
Tot i això, per ara no està decidit el funcionament d'un possible nou govern ni tampoc el seu cartipàs, però el que sí ho està és que "CiU serà qui tindria l'Alcaldia", al ser-ne el grup majoritari amb tres regidors -AMS compta amb dos edils i ICV també- i per tant, Francesc Anoro es convertiria en el nou alcalde de Sils pels propers dos anys.
Aquesta moció de censura que s'està coent des de fa poc, assegura Junquera, es fa "amb molta il·lusió per part de tots" i el que l'hauria provocat, explica el president de CDC a la Selva Interior, és que des de l'òptica de l'oposició "l'Ajuntament està saturat i que ha de tirar endavant i la moció de censura, va molt seriosament".
D'altra banda, Junquera assegura que en els propers dies es podria signar l'acord entre les tres forces i presentar la moció de censura, que podria dur aquest tripartit al govern de Sils.

Escenes de molta tensió
En els darrers mesos, el govern de Sils s'ha topat amb diversos esculls a causa de la forta oposició dels grups d'ICV i AMS especialment i darrerament, fins i tot per part de CiU. En alguns plenaris s'han viscut algunes escenes que demostren que no hi ha bona entesa entre els grups que formen la corporació municipal. Entre les més recents hi ha la que va protagonitzar l'edil d'ICV Albert Miralles i l'alcalde, Martí Nogué. Aquesta es va produir enmig d'un ple i per diverses divergències entre ambdós a l'hora d'exposar un tema sobre el nou planejament urbanístic i sortides de to de l'edil d'ICV, finalment, l'alcalde va expulsar-lo del plenari. Aquest fet, posteriorment, va provocar que en el darrer plenari CiU ho critiqués i instés els edils a comportar-se.
D'altra banda, un altre fet molt significatiu d'antagonia entre govern i oposició va ser durant el plenari de pressupostos: l'oposició en bloc va rebutjar el nou compte per al 2009 i en un ple celebrat al cap de cinc mesos, es va poder aprovar per l'abstenció de CiU.
A tot això, se li sumen les crítiques de l'oposició ple rera ple per "manca d'informació per part de l'equip de govern" sobre molts temes que van a ple i del dia a dia.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009072400_3_345806__Comarques-Loposicio-Sils-ultima-pacte-prepara-mocio-censura-contra-lalcalde