divendres, 10 de juliol del 2009

Un afer amb més de mig centenar d´imputats

L'operació Gürtel és el nom amb el qual el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, va obrir el passat febrer una investigació per una presumpta xarxa de corrupció vinculada al Partit Popular i que operava especialment a Madrid i València. Als implicats se'ls acusava de blanqueig de capitals, frau fiscal, suborn i tràfic d'influències.
El nom de Gürtel respon a una traducció a l'alemany del cognom del principal implicat en aquesta trama, l'empresari Francisco Correa, molt vinculat a l'Ajuntament madrileny de Boadilla del Monte.
Els objectius de la xarxa corrupta, en la que hi ha 55 imputats, eren aconseguir contractes en administracions públiques governades pel Partit Popular i prestar diversos serveis durant les campanyes electorals.
Fruit de les investigacions judicials són diversos els càrrecs polítics vinculats al PP que han dimitit com, per exemple, un dels consellers de la presidenta de la ?Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre. Fins i tot s'ha implicat al president de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, en el cas i se l'acusa d'un delicte de suborn per haver acceptat un vestits pagats per un membre de l'empresa Orange Market. L'empresa havia realitzat diversos treballs per al PP i la Generalitat valenciana.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009071000_3_343013__Comarques-afer-centenar-dimputats