dilluns, 6 de juliol del 2009

Sils reclamarà a Adif que allargui el pas subterrani que projecta realitzar a l´estació



L'alcalde, Martí Nogué (IdS), i el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ho sol·licitaran conjuntament

Són multitud els viatgers que cada dia agafen el tren de Sils per desplaçar-se i la seguretat en tot el recinte de l'estació és una de les demandes que més han reclamat els veïns i els partits polítics que han governat el municipi. En aquest sentit, Adif estava projectant la construcció d'un pas subterrani per als usuaris que aniria per sota les andanes. L'avantprojecte no ha acabat de convènçer l'alcalde de la població, Martí Nogué (IdS), que sol·licitarà a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviaries que realitzi una petita modificació que no no suposarà encarir gaire el pressupost.

Tal com està concebut el pas subterrani tan sols seria d'utilitat per als usuaris del tren, de manera que en finalitzar l'horari de circulació dels combois de passatgers està previst tancar-ne els accessos. Nogué explica que la seva intenció és que el pas subterrani s'allargui sis metres, tres per cada costat, de manera que un dels accessos s'ubiqui a l'actual aparcament -a la zona de les antigues vies de mercaderies- i l'altra, fora del recinte de l'estació. El consistori cediria la part del terreny de titularitat pública on haguessin d'anar ubicats els accessos.
Amb la proposta del govern, el pas subterrani podria estar obert tota la nit i Adif tindria, al mateix temps, la possibilitat d'impedir l'accés al recinte de l'estació. D'aquesta manera, la gent podria continuar anant tant a l'aparcament municipal com a la plaça de l'estació sense haver de realitzar una volta considerable desaprofitant l'existència d'un pas subterrani.
Nogué va reunir-se fa un parell de setmanes amb el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, per comunicar-li la situació i plantejar-li la idea d'ampliar el subterrani que proposa realitzar Adif. Nadal es va mostrar d'acord amb la idea del batlle i està pendent de concretar una reunió amb Adif per exposar-li la idea.

L'alcalde de Sils considera que no és una demanda difícil de complir. A més, explica que des de la població també ajuden el sector del ferrocarril perquè el consistori ha cedit "les vies de càrrega i descàrrega per realitzar-hi un aparcament gratuït per als usuaris del tren", apunta.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009070500_3_342038__Comarques-Sils-reclamara-Adif-allargui-subterrani-projecta-realitzar-lestacio