dijous, 16 de juliol del 2009

Totes les obres de l´Estat a Girona, acabades en sis anys

El subdelegat del govern estatal a Girona, Francesc Francisco-Busquets, ha afirmat que totes les obres que tenen previstes a la xarxa viària de Girona estaran acabades en sis anys. D'aquesta manera ha sortit al pas de les crítiques a l'Estat després d'un nou retard en l'execució del desdoblament de la N-II, entre Sils i Caldes de Malavella (Selva). Aquestes obres estaran aturades almenys tres mesos per problemes amb una constructora. L'afirmació del subdelegat suposa tenir acabades per al 2015 el desdoblament de la N-II de Tordera a la Jonquera, el Túnel de Tosses, l'ampliació de l'AP-7, la carretera de Figueres a Besalú, la d'Olot a Ripoll i l'enllaç de l'aeroport amb l'A2.

Francesc Francisco-Busquests ha qualificat de 'novetats lamentables' el fet que la constructora de les obres d'ampliació de la N-II a la comarca de la Selva causi un nou endarreriment en el desdoblament d'aquesta carretera, de la qual només té doble carril el tram de Caldes de Malavella a Fornells. Però ha dit que aquests retards són 'inevitables' perquè 'cal ser respectuosos amb el medi ambient'.

Per això, ha volgut llençar un missatge d'optimisme per garantir que l'Estat tindrà acabada les obres que té pendents a la xarxa viària gironina en un màxim de sis anys. Es tracta de construir dos carrils per banda a la N-II perquè passi a ser autovia des de Tordera a la Jonquera. 'Crec que és un termini acceptable i m'han assegurat que no gens escanyat per poder-la tenir acabada', ha dit Francisco-Busquets.

També estarà acabada l'ampliació de l'autopista per a finals del 2011 o inicis del 2012. Dins les obres que el subdelegat ha garantit que estaran acabades també hi ha el túnel de Tosses (Ripollès), el desdoblament de la carretera que va de Figueres a Besalú, la millora de l'eix Olot-Ripoll –pel qual el subdelegat ha avançat que pot ser sis anys 'són justos'- i també fer dos carrils per banda a la carretera de l'aeroport a Fornells de la Selva a finals de l'any que ve.

'Totes les estructures estan en dansa i no són projectes que es poden quedar dins un calaix sinó que s'hi està treballant', ha justificat Francisco-Busquests que ha sortit al pas així de les crítiques per un nou endarreriment en el desdoblament de la nacional.

En el mateix acte –la presentació de l'estat de les obres de l'AP7 a Girona- també hi era el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, que ha dit que celebra l'anunci del subdelegat. 'Jo voldria creure'm que en sis anys estarà fet i pressionarem perquè sigui així', ha dit amb un somriure irònic Espadalé, que fa molt temps que reivindica que Girona 'està a la cua' de les infraestructures.

El president de la Cambra de Comerç ha dit que amb l'addicional tercera de l'Estatut es garanteix que hi poden haver inversions en infraestructures i que no s'ha de deixar perdre aquesta oportunitat perquè els diners 'vagin a parar a Girona que és la porta d'entrada

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009071600_3_344321__Comarques-Totes-obres-lEstat-Girona-acabades-anys