dijous, 19 de juny del 2008

L’Agència Catalana de l’Aigua millora els sistemes de sanejament de Sils-Vidreres i de Vila-seca mitjançant una inversió de 4,6 milions d’euros

Aquestes actuacions formen part d’un projecte finançat en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea
S’ampliarà la depuradora de Sils-Vidreres i es construirà una nova estació de bombeig i sobreexidor de la Pineda, a Vila-seca
L’Agència Catalana de l’Aigua està executant les obres d’ampliació de la depuradora de Sils-Vidreres i la construcció d’una nova estació de bombeig i sobreexidor de la Pineda (Vila-seca). Aquests projectes tenen un cost de 4,6 milions d’euros (2,4 el projecte de Sils-Vidreres i 2,2 el de la Pineda) i es van iniciar durant el primer trimestre d’aquest any. La seva finalització és prevista per al primer trimestre de l’any vinent en el cas de la Pineda i per al tercer trimestre de l’any vinent en el cas de Sils-Vidreres.
Pel que fa al projecte d’ampliació de la depuradora de Sils-Vidreres inclou les obres i instal·lacions necessàries per permetre tractar un cabal de fins a 5.000 m3/dia i d’aquesta manera millorar la gestió de les aigües residuals de la zona. Aquesta actuació permetrà poder fer front a la demanda actual i la futura prevista.
En relació amb l’estació de bombeig de la Pineda (Vila-seca), aquesta serà dotada d’un sobreeixidor per al cabal d’emergències i per al cabal que en dies de pluja superi la capacitat per l’estació depuradora.
Aquestes actuacions, juntament amb l’ampliació de la depuradora de Tordera, la millora dels col·lectors en alta a l’Ametlla de Mar, l’ampliació de la depuradora de Manlleu i els col·lectors de connexió de Bonavista a la depuradora de Tarragona, reben un ajut del 85% del Fons de Cohesió, en el marc del projecte Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes de Catalunya. Per a l’esmentat projecte la Comissió Europea ha aprovat un ajut màxim de 8,7 milions d’euros.