dissabte, 21 de juny del 2008

A les portes de Sant Joan, obert el desdoblament de la C-35 entre Vidreres i Llagostera

Coincidint amb l'inici del pont de Sant Joan, s'han obert al trànsit 15 quilòmetres desdoblats més de la C-35, la via que connecta l'AP-7 amb Platja d'Aro, a la costa Brava. El nou tram d'autovia va de Vidreres a Llagostera, i l'acte simbòlic de posada en servei l'ha presidit José Montilla.

Bona notícia per als vehicles que comencen l'"operació sortida" del pont de Sant Joan. Els conductors ja han pogut estrenar l'autovia que permet l'accés a la part central de la Costa Brava. Són 15 quilòmetres desdoblats entre Vidreres i Llagostera. Es preveu que aquesta nova via facilitarà la circulació dels 100.000 vehicles que s'espera que hi passin al llarg dels quatre dies del pont. Per això hi havia tanta pressa per inaugurar-la ja. Fins a l'últim moment, s'ha estat treballant sobre la calçada i, de fet, els cons no s'han retirat fins que faltaven cinc minuts per la inauguració.A l'acte, hi ha assistit el president de la Generalitat , José Montilla; el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i diversos alcaldes dels pobles per on passa la via. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha aprofitat l'acte per reclamar més serveis per poder atendre bé tota la gent que arriba per aquesta carretera, com, per exemple, l'ampliació del Centre d'Atenció Sanitària.El tram que avui s'ha inaugurat ha costat 63 milions d'euros i completa l'eix que va de Vidreres a Platja d'Aro. Suposa, a més, un pas important per completar el que es coneix com l'Anella viària de les Gavarres. Durant la inauguració, el president català ha destacat que l'"obra és una peça més d'un projecte molt més ampli, que constitueix una gran aposta del govern de Catalunya, i és el de crear una veritable xarxa de comunicacions que cohesioni i vertebri el territori, que sigui funcional i eficient". Amb aquest objectiu, ha afegit Montilla, el govern està fent un esforç inversor per valor de 10.000 milions euros en obra pública, 2.000 dels quals en eixos viaris.El president també ha recordat les altres actuacions que estan previstes a les comarques gironines, com són el tram que va de Platja d'Aro a Palamós, que es troba en fase de licitació, el desdoblament de Palafrugell a Forallac, actualment a informació pública, i el de Corça de Medinyà, en fase de redacció i d'estudi informatiu.

http://www.3cat24.cat/video/507019
http://www.3cat24.cat/noticia/289062/girona/A-les-portes-de-Sant-Joan-obert-el-desdoblament-de-la-C-35-entre-Vidreres-i-Llagostera