dimarts, 24 de juny del 2008

Multen amb 7.000 € un home que té 4 gossos perillosos a casa sense mesures de seguretat


Es tracta d'un cas reincident i els veïns van donar el crit d'alerta quan un rotweiller va matar un gos petit al carrer

L'Ajuntament de Sils ha sancionat amb prop de 7.000 euros el propietari de quatre gossos perillosos, de les races amercian pitbull i rotweiller, per tenir-los en una parcel·la de la urbanització King Parc de Sils que no reuneix les mesures de seguretat necessàries que estableix la llei. Fonts municipals asseguren que es tracta d'un cas reincident i que si bé, no es pot acusar l'amo dels animals de tenir-los en mal estat de salut el que sí s'ha fet és requerir-li des de principis d'any que aporti la documentació de cada gos per tal d'inscriure'ls en el registre municipal, reclamar-li la instal·lació d'un microxip que els indentifica, alertar-lo que ha de senyalitzar la seva parcel·la de forma que s'indiqui que hi ha animals perillosos, tenir la tanca suficientment alta perquè els animals no es puguin escapar així com, avisar-lo que cal contractar l'assegurança de responsabilitat civil que cobreixi la indemnització pels danys i lesions que aquests animals puguin provocar a les persones i a altres animals.

Els dos últims requeriments són els més preocupants segons fonts municipals, ja que per culpa de l'incompliment i per tant, per la manca de seguretat a la parcel·la i a la casa on hi ha els gossos perillosos, a principis d'any, un rotweiler va saltar la tanca i va matar un altre gos petit que es trobava al carrer, asseguren. Aquest fet va provocar un sentiment d'impotència entre els veïns i van ser ells que van decidir avisar el consistori del cas. D'altra banda, segons fonts municipals, ja fa temps que els veïns es queixaven d'aquests gossos, ja sigui pels crits que fan com per la inseguretat que els genera tenir uns animals d'aquestes característiques sense les mínimes garanties que no saltaran la tanca i els atacaran.

L'amo dels gossos, que respon a les inicials A.R.S, de moment no ha pagat la sanció tot i haver-li notificat reiteradament la sanció actual que ascendeix a uns 7.000 euros i les anteriors, de menor valor. Si l'amo dels quatre gossos perillosos no acaba pagant la sanció, tal i com estableix la llei, ressalten fonts del consistori, es podria arribar a embargar la parcel·la i l'habitatge de la urbanització silenca de King Parc. Com que es tracta d'un cas reincident, des del consistori es dubta que aquesta persona acabi pagant la multa, que venç el 29 de juny, ja que no ho ha fet en cap altra ocasió .

Un pitbull, a la gossera

La manca de mesures de seguretat a la finca, va provocar que a prinicipis de gener un dels quatre gossos, un de raça american pitbull s'escapés i fos trobat per la Guàrdia municipal al carrer Lleida de la urbanització King Parc. La policia local el va portar a la gossera municipal i finalment, el van enviar a la gossera comarcal de Tossa perquè l'amo no el va reclamar.

-Diari de Girona