dijous, 12 de juny del 2008

Vaga de transportistes

Es garanteix el transport dels productes bàsics per les principals rutes del país, mentre s'ha normalitzat la circulació per la frontera
La comissió interdepartamental ha acordat garantir el transport dels productes bàsics per les principals rutes del país, mentre que ja s'ha normalitzat la circulació per La Jonquera, una vegada s'ha obert aquest matí el pas fronterer en els dos sentits de la marxa, per on han circulat 2.309 camions, 776 en direcció a França i 1.533 en direcció a Catalunya.
Aquest acord passa per garantir les rutes segures del transport per les principals vies de comunicació, on els Mossos d'Esquadra impediran l'acció de piquets i no toleraran talls de trànsit ni marxes lentes.
El Govern ha acordat que el subministrament prioritaris han de ser:

1. Carburants, com a subministrament bàsic pel transport: Especialment, serveis d'emergència com ara bombers, transport sanitari, policial, agents rurals etc.

2. Subministrament d'aliments i d'us sanitari.
Aliments. Proveïment de les plataformes logístiques. Especialment en una primera fase aliment fresc: fruita i verdura, càrnics i peix, procés làctics etc.
Assegurar l'entrada des d'altres punts d'origen de l'Estat a les diferents plataformes de producte fresc (Mercabarna, etc...).
Medicaments i material sanitari. Especialment els de curta durada (sèrums etc) i material quirúrgic (roba estèril).
Transport d'animals vius.

3. Aliments per animals:
Pinsos per les granges.

4. Residus:
Cadàvers d'animals.
D'origen sanitari.
De depuradores (fangs etc) i incineradores.

5. Subministraments a empreses estratègiques (sector automobilístic etc).
Consulta d'afectacions viàries

Incidències i Mapa continu de trànsit
Situació del trànsit al mòbil (gencat Trànsit)
Transport públic (mobilitat)