dimecres, 3 de setembre del 2008

Alumnes d´ESO de Sils i Riudarenes estrenen institut


L'insitut de Sils ja està a punt per obrir les portes i acollir uns 70 alumnes de Riudarenes i Sils. Els nois, estudiants d'ESO, s'estalviaran el desplaçament fins a Santa Coloma de Farners, on fins ara s'escolaritzaven els alumnes de secundària d'aquests municipis. L'obertura d'aquesta Secció d'Educació Secundària (SES) a Sils respon a una llarga reivindicació dels municipis propers a la capital de la Selva, i també es vol posar fi la saturació de l'IES Santa Coloma.
El dia 15 de setembre començarà el nou curs escolar a Sils amb uns 70 alumnes de primer d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) al SES de Sils. Segons l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), en aquests moments tot el mobiliari ja està a punt i s'estan fent els últims retocs per començar les classes amb normalitat. Pel que fa a l'edifici definitiu de l'institut, encara no té ubicació concreta ja que l'Ajuntament de Sils està revisant el POUM. De tota manera, Nogué va recordar que un dels terrenys que s'havia proposat al Departament d'Educació és a prop de la nova llar d'infants de Mallorquines i "no els va semblar malament".
Pel que fa a l'escola del poble, el CEIP Jacint Verdaguer, que havia d'ampliar-se durant l'estiu, finalment no s'ha reformat i tampoc s'ha arreglat el sostre del centre escolar, que es va malmetre durant el curs passat quan hi va haver una forta pedregada i es va filtrar tota l'aigua a l'escola. Nogué afirma que "l'Ajuntament ha assentat el sostre" però que Educació no té diners per a una actuació definitiva.

Diari de Girona