diumenge, 7 de setembre del 2008

La guarderia de Sils té menys de la meitat de nens pel nou curs i ha de fer fora dues educadores



La llar d'infants municipal de Sils, La Quitxalla, que comptava el curs passat amb uns 46 alumnes en tindrà enguany menys de la meitat, en concret 19. Aquest fet, segons l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS) ha provocat que l'Ajuntament hagi hagut de prescindir de dues de les cinc educadores contractades, ja que "de per sí és un servei deficitari i ara encara més", explica. Pel que fa a la baixada d'alumnes, el primer edil ho atribueix a la falta de confiança en el centre educatiu, que s'ha vist convulsionat els últims mesos per les baixes de tres educadores, un canvi de direcció i sembla ser, tal i com va publicar aquest diari en un article el 23 de maig, també amb problemes de relació entre la plantilla i l'actual directora. Tot això, hauria provocat un desencís d'algunes famílies que han decidit no portar els seus fills a la guarderia municipal durant aquest curs.
Aquests dos fets han irritat l'oposició a l'Ajuntament de Sils, tots els grups (ICV-AMS-CiU) van manifestar en una moció aprovada el passat ple tot -aprovada però amb els vots contraris de l'equip de govern (IdS)- que el govern està fent i ha fet "una mala gestió" del centre educatiu i que la solució no passa per "privatitzar-ne la gestió" explica el portaveu d'ICV-EUiA, Albert Miralles sinó per "una bona gestió, ja que ha funcionat bé durant 20 anys". L'alcalde per la seva banda, considera que la solució és fer "gestió indirecta i no pas una privatizació" del servei per així "guanyar en qualitat del servei i que la gent recuperi la il·lusió i la confiança que han perdut", afirma Nogué. Miralles en canvi, considera que prescindir de dues educadores no és la manera de fer les coses i que el que s'hauria de fer és que "l'Ajuntament es posi a treballar" i que s'impliqui en la gestió. Per això, l'oposició va reclamar la creació d'un consell de participació de la llar d'infants on siguin presents: Ajuntament, pares i educadors per tal que es faci un projecte participatiu i fruit del consens. L'alcalde de Sils va anunciar que la setmana vinent es presentarà un projecte educatiu elaborat per una fundació educativa que "ajudarà també a preparar el futur projecte educatiu del centre".

Viabilitat del nou centre
Des de l'oposició, el líder d'ICV qüestiona que amb un descens tan agreujat d'alumnes, la futura guarderia de Mallorquines Est, que es posarà en funcionament l'any vinent, tingui viabilitat. I critica l'equip de govern afirmant que "no saben gestionar l'actual, són incapaços" tal i com es pot veure amb els acomiadaments i el descens d'alumnes, explica Miralles.
Sils en aquests moments té un públic potencial d'uns 170 nens que poden anar a la guarderia i en canvi, només 19 han escollit apuntar-se a la municipal. Aquest fet, qüestionat per l'oposició en la moció presentada en l'últim ple, preocupa l'alcalde però explica que es mostra convençut que es "retornarà la confiança als pares" amb el nou projecte educatiu que potenciarà la participació.

Diari de Girona