diumenge, 14 de setembre de 2008

Sils vol ampliar l'espai protegit de l'estany amb la gestió de finques abandonades


L'Ajuntament de Sils ha arribat a acords de custòdia amb propietaris que tenen finques properes a l'estany i que actualment estan abandonades o són improductives. Això permetrà ampliar la zona conservada i recuperar vegetació i fauna autòctona. Segons explica l'alcalde, Martí Nogué (IdS-PSC), l'Ajuntament s'encarregarà de fer la neteja i el manteniment d'aquests espais. «Per als propietaris no suposa cap cost i, a més, poden recuperar els terrenys quan ells vulguin», sosté Nogué. L'alcalde assegura que l'Ajuntament tampoc no haurà de fer una inversió elevada ja que els treballs els executarà la brigada municipal o bé el grup de manteniment de l'estany.

De moment, la meitat de la quinzena de propietaris als quals s'ha fet arribar aquest acord de custòdia han acceptat la proposta. «S'han triat finques que tenen algun tret especial o que tenen vegetació típica de la zona dels estanys, com ara freixedes o prats», continua explicant l'alcalde, pel qual aquesta operació servirà per gestionar més bé la zona dels estanys, ampliar l'espai conservat i oferir més atractius per als usuaris i visitants.

D'altra banda, l'ONG Acció Natura du a terme unes jornades de voluntariat per a la recuperació de l'estany, finançades per la CAM. Els voluntaris han fet diverses sessions de formació i han col·laborat en projectes com ara la creació d'un inventari botànic, un cens d'amfibis i rèptils i l'anellatge i cens d'ocells. Aquesta tasca permet estudiar l'estat i evolució de la biodiversitat d'aquest espai natural per determinar les futures actuacions que protegeixin les espècies de flora i fauna autòctones de les invasores.

El Punt