dimarts, 3 de febrer del 2009

Sils celebra el dia Mundial de les Zones Humides amb la presentació d'una publicació i la inauguració d'una nova ruta per l'Estany

Aquest diumenge 1 de febrer l’ajuntament de Sils ha organitzat, a l'Estany de Sils, el Dia Mundial de les Zones Humides. En aquesta ocasió, a les 10h del matí s’ha presentat la publicació "Els espais naturals aquàtics de la comarca de la Selva", realitzat pel projecte SELWA, del Consell Comarcal de la Selva. Aquesta publicació mostra espais aquàtics de la comarca, entre els quals hi ha l’Estany de Sils, i els projectes que s’han dut a terme per tal de preservar-los.

Presentació de la jornada per part del Sr. Martí Nogué, alcalde de l'ajuntament de Sils.

A continuació s’ha convidat als assistents a un refrigeri i, tot seguit, s’ha inaugurat la ruta de l'Observatori Vell, un nou itinerari per visitar l'Estany de Sils, senyalitzat per l'ajuntament de Sils i el Taller d'Ocupació del Consell Comarcal de la Selva. Aquesta ruta transcorre a través de zones boscoses i camps, fins a arribar a la zona de l'observatori vell, als terrenys propietat d'AccióNatura, on es localitza la llacuna temporal. El guiatge ha anat a càrrec de l’entitat, que ha explicat la importància de la custòdia del territori per a la conservació de l'Estany de Sils. Un cop s’ha arribat a l'observatori vell, el col·lectiu Bisaroca ha mostrat als assistents com es realitza un anellament científic d’ocells i la importància de realitzar estudis d’aquest tipus.



Visita guiada per l'ajuntament de Sils i AccióNatura, i anellament científic per part del col·lectiu Bisaroca
Paral·lelament, l’Estany de Sils ha estat escollit enguany per la SEO/Birdlife (Societat Espanyola d’Ornitologia) com a punt on exposar el seu material i celebrar, així, el Dia Mundial de les Zones Humides al territori català.