dilluns, 16 de febrer del 2009

Sils espera la millora de la via on hi va haver l´atropellament

L'Ajuntament de Sils espera des de l'any passat el projecte de millora de al carretera GI-555, on dissabte passat hi va haver l'atropellament mortal que va acabar amb la vida d'un treballador del servei municipal d'escombraries. Així ho va explicar ahir el seu alcalde, Martí Nogué (IdS), que segons les seves previsions, aquest any ja s'haurien de començar els treballs. Mentrestant, els Mossos ahir seguien investigant per localitzar el conductor que va atropellar el treballador, Vicenç Llorens i Boada i veí de Maçanet de la Selva, i va fugir.
Nogué va comentar que la GI-555, que va des de la carretera N-II fins a Hostalric és una via molt concorreguda per vehicles, a la qual s'afegeixen els camions que no poden passar per l'interior de la població de Sils. Per això, sempre segons el batlle, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques havia de fer i presentar a l'Ajuntament un projecte de millora que inclogués l'ampliació dels dos carrils i que s'incorporessin vorals, que actualment no en té, de manera que el risc s'incrementa notablement si es camina o s'està al costat de la carretera. Nogué va afegir que esperava que l'any passat el projecte ja estigués fet i aquest 2009 poguessin començar les obres, però encara no han vist cap document. Nogué confia que s'acceleri el projecte "per la gran quantitat de trànsit que hi ha i les moltes persones que hi passen a peu".
L'alcalde de Sils va manifestar que el quilòmetre 2,5, on es va produir l'atropellament mortal, no és el més perillós de la via ja que es tracta d'una recta. En canvi sí que ho és el tram de Mallorquines fins quasi Hostalric -en aquest terme hi ha un quilòmetre que ja està arreglat-, on recordava ahir que els darrers dos anys hi ha hagut nombrosos accidents de trànsit. L'anterior accident mortal en aquesta via va ser el setembre del 2007, en el quilòmetre 4,2, on s'hi van veure involucrats quatre cotxes i hi va morir una persona i dues més van resultar ferides greus.
Els Mossos, mentrestant, continuaven amb la investigació que realitzen arran de les proves que van obtenir del punt de l'accident i dels testimonis.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009021600_3_314811__COMARQUES-LAjuntament-espera-millora-carretera-dissabte-atropellar-mortalment-home