dimecres, 23 de gener del 2008

Educació opta finalment per fer un institut a Sils per descongestionar d'alumnes el de Santa Coloma

El curs que ve es posaran mòduls per als estudiants de 1r d'ESO de Sils i Riudarenes
A. PUIG. Sils Santa Coloma de Farners
El Departament d'Educació ha decidit finalment construir un institut a Sils que serveixi per descongestionar el centre de Santa Coloma de Farners, que ara està al límit del seu creixement, amb gairebé 870 alumnes. D'aquesta manera, es descarta l'altra opció, que era fer un segon institut a la capital de la Selva. Òbviament, el centre de secundaria de Sils no podrà estar a punt per al curs vinent però s'ha decidit instal·lar-hi mòduls prefabricats per als alumnes de primer d'ESO de Sils i Riudarenes.


La regidora d'Educació de Santa Coloma, Carme Dilmé (ERC), va explicar en el ple de dilluns passat que la Generalitat ja ha pres una decisió per solucionar la massificació al centre de secundària de la capital de la Selva –al qual també acudeixen els joves de les poblacions de Sils i Riudarenes–. «És evident que l'IES de Santa Coloma no podrà absorbir més nens de fora del municipi amb vista a l'any vinent», explicava Dilmé. En un principi, s'havia parlat d'aprofitar la finalització de les obres del CEIP Castell de Farners per situar en els actuals mòduls prefabricats els alumnes de primer d'ESO de Sils i Riudarenes –que es calcula que en total seran prop d'una setantena de joves–. Això, però, tal com va continuar explicant Dilmé, suposava una gran complexitat perquè aquests estudiants, tot i no estar físicament a l'IES de Santa Coloma, en dependrien administrativament. I això solucionava ben poc les coses.

Finalment, s'ha optat per fer un institut a Sils i, amb vista a l'any vinent, instal·lar uns mòduls prefabricats per als nous alumnes de Sils i Riudarenes. Aquests aularis s'emplaçaran amb tota probabilitat en uns terrenys de la urbanització Mallorquines. Tot i això, l'edifici nou es construirà en un altre sector, tot i que encara no s'ha concretat on. L'alcalde de Sils, Martí Nogué, va explicar ahir que el director dels serveis territorials, Andreu Otero, havia visitat personalment els terrenys on es proposava situar els aularis. No obstant això, Nogué ahir no tenia confirmat que finalment s'hagués pres aquesta decisió. Aquest diari no va poder contactar ahir amb el director dels serveis territorials, Andreu Otero.

Diari de Girona