dijous, 3 de gener del 2008

Sils preveu ingressar 500.000 e menys en llicències d´obres respecte al 2007

El pressupost xifra la recaptació en 600.000 euros per aquest any

E.Padilla, Sils.
Els pressupostos per a 2008 elaborats per l'Ajuntament de Sils i que van ser aprovats el passat desembre preveuen uns ingressos en concepte de llicències d'obres que ascendeixen a 600.000 euros, mentre que el plec econòmic de 2007 xifrava l'entrada d'actius a través d'impostos a la construcció en 1.100.000 euros. L'Ajuntament, per tant, espera en principi recaptar mig milió d'euros menys que en l'exercici anterior a causa del replegament que s'ha donat en els darrers mesos en el sector de la construcció.
Segons el regidor d'Hisenda Joan Andreu Arredondo (IdS-PM), l'estimació s'ha fet a la baixa tenint en compte la tendència dels darrers quatre o cinc mesos, durant els quals la fal·lera constructora ha disminuït a Sils, tot i que no va descartar que finalment els resultats superin les previsions.
No opinen pas així però des del grup d'ICV de l'Ajuntament de Sils, que considera que l'estimació encara s'ha quedat llarga i que caldria rebaixar les espectatives fins a pressupostar només 300.000 euros en concepte d'impostos a la construcció. Sils està ara revisant el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i es preveu fins i tot rebaixar edificabilitats en alguns sectors respecte a l'aprovació inicial que es va fer durant el passat mandat. Un exemple d'aquest cas és el sector del car rer Mallorquines, on s'eliminaran les unitats d'actuació perquè els veïns puguin actuar per separat sense la necessitat d'impulsar plans urbanístics a canvi de reduir el volum edificable.

Diari de Girona