dijous, 24 de gener del 2008

El Consell Comarcal de la Selva promourà la creació d’un Centre d’innovació i aplicació de la biomassa



El CIAB, que s’ubicarà a la capital de la Selva, pretén convertir-se en el centre de referència de les possibilitats d’aprofitament energètic de biomassa
El ple d’aquest dimarts va aprovar per unanimitat aquest projecte que té per objectiu l’aprofitament d’aquests recursos
El Consell Comarcal de la Selva promourà la creació d’un Centre D’Innovació i Aplicació de la biomassa, segons va aprovar per unanimitat el ple d’aquest dimarts, 22 de gener. Aquest centre, que es previst que s’ubiqui a Santa Coloma de Farners, pretén convertir-se com un centre de referència a tot l’Estat en el desenvolupament d’aquesta font d’energia neta. En aquest sentit, l’ens comarcal ja disposa d’un informe preliminar, del qual se’n desprèn la seva viabilitat per la creació del CIAB(Centre d’Innovació i Aplicació de la Biomassa) , a la comarca de la Selva i concretament, al municipi de Santa Coloma de Farners.
Entre els objectius previstos pel Consell Comarcal de la Selva en aquest projecte hi ha la fomentació de la creació d’empreses al voltant del seu aprofitament, la transformació i conversió de biomassa en energia renovable amb aportació de capital privat, la coordinació i dinamització del teixit empresarial forestal orientant-lo a la consolidació de productes d’aplicació energètica, així com també l’estudi dels recursos potencials per a les diferents varietats de biomassa existents. Tanmateix, s’actuarà d’enllaç amb altres centres tecnològics i unitats d’investigació, i les empreses d’aprofitament energètic, es mantindrà una vigilància tecnològica del sector a nivell internacional i es promoure la transferència tecnològica des de les empreses i països capdavanters en l’aprofitament energètic de la biomassa.
El màxim responsable de l’ens comarcal, Robert Fauria , ha destacat l’importància d’aquest projecte per a la comarca atès que serà molt beneficiós per a les explotacions forestals de la Selva.
Aquest projecte del CIAB (Centre d’Innovació i Aplicació de la Biomassa) compta amb un pressupost de 240.000 euros. En el transcurs del ple ordinari 1/2008 del passat dimarts, es va aprovar l’inici dels tràmits a fi i efecte que aquest centre es pugui convertir en una realitat a mig termini.