dilluns, 21 de gener del 2008

El PP vol suprimir el català com a llengua oficial a l´ensenyament!

El PP vol garantir per llei l'ensenyament a tota espanya en castellà.

El president del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat que si guanya les pròximes eleccions generals suprimirà com a "assignatura específica" la d'Educació per la Ciutadania i garantirà per llei l'ensenyament en llengua castellana" a tot Espanya i en totes les etapes educatives".

Rajoy ha assegurat que l'"alternativa" a aquesta assignatura serà integrar la formació cívica en les matèries pròpies de coneixements socials, i reforçarà l'estudi de l'ordenament constitucional, les institucions de la UE i els drets humans. "No vull adoctrinar ningú, vull llibertat", segons ha assegurat el líder del PP entre aplaudiments.

Pel que fa a la llengua de l'ensenyament, el PP proposa que a les comunitats amb llengües cooficials, quedin "garantits els drets preferents de pares i alumnes perquè a tots els cursos i en totes les etapes educatives la llengua castellana s'ofereixi com a llengua vehicular junt amb la cooficial".

Millora educativa

Durant la clausura de la Conferència d'Educació del PP el president del partit ha anunciat que si arriba a la Moncloa impulsarà una estratègia nacional de millora educativa, amb horitzó d'execució de deu anys, que intentarà consensuar amb totes les forces polítiques i agents socials del sector.

Aquest pla inclourà la creació d'un Fons de Cohesió i Qualitat de l'Educació per garantir el dret a l'Educació en condicions d'igualtat a totes les comunitats autònomes, la posada en marxa junt amb els governs regionals d'un programa nacional d'ensenyament de l'anglès amb la finalitat que en deu anys la majoria dels alumnes siguin bilingües, i la consecució d'un acord nacional de foment de la formació professional, entre altres mesures.

Gironanoticies.com