dimecres, 8 d’octubre del 2008

Aprovació projecte Urbanització dels entorns de l'antiga escola de Vallcanera.


Fets :
En data 26 de maig de 2008 l'alcalde d'aquest Ajuntament va emetre resolució de requeriment d’informe als Serveis Tècnics Municipals i a Secretaria sobre l’aprovació del projecte de Urbanització dels entorns de l'antiga escola de Vallcanera.
Els Serveis Tècnics del Consell Comarcal de la Selva ha redactat el projecte Urbanització dels entorns de l'antiga escola de Vallcanera, amb un pressupost total de //342.700,31// €.
En data 28 de maig de 2008 els Serveis Tècnics Municipals emeten l’informe conforme el projecte compleix la legislació vigent d’acord amb la Llei 30/2007 de contractes del Servei Públic.
En data 23 de juny de 2008 el secretari interventor emet l’informe sobre la normativa aplicable i procediment a seguir.
Atès que el projecte conté el desplegament complet de la solució òptima adoptada en relació amb la necessitat d’infrastructures d’aquest municipi, el qual ha estat redactat d'acord amb la normativa tècnica aplicable i amb el detall necessari i suficient per a fer factible la construcció i l'explotació posterior de l'obra.
Atès que a l’empar d’allò que disposa l’art. 20 de la Llei 3/2007, de 4 de juliol, d’obra pública, la tramitació del projecte d’obres de competència municipal s’ha de subjectar a les regles establertes per la legislació de règim local i, s’ha de sotmetre simultàniament al tràmit d’informació pública, notificació individual a les persones directament afectades, si escau, segons disposa l’art. 31 de Decret 179/1995, de 13 de juny, i s’ha de donar
audiència
Vist que el tràmit a seguir és el previst a l’article 37 del Decret 179/1995, de 13 de juny, Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals, per remissió de l’article 20.1 de la Llei 3/2007, de 4 de juliol, d’obra pública.
La Comissió Informativa d’Afers Tècnics de l’1 de juliol de 2008 va dictaminar favorablement.

Es proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció del següent

ACORD :

Primer.- Aprovar inicialment el projecte Urbanització dels entorns de l'antiga escola deVallcanera d’aquesta població, redactat per Serveis Tècnics del Consell Comarcal de laSelva, amb un pressupost total de //342.700,31,-// euros.

Segon.- Sotmetre el projecte a informació pública en el tauló, al B.O.P. de Girona, al D.O.G. i a la pàgina web per un termini de trenta dies hàbils, comptats des de l’endemà de la publicació de l’anunci; durant els quals, els interessats podran examinar i formular les al·legacions que estimin pertinents.

Tercer.- L’acord inicial esdevindrà definitivament aprovat, si transcorregut aquest termini no s’ha presentat cap reclamació, d’acord amb l’establert en l’article 38 del Decret 179/95 de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels Ens Locals.

Quart.- Donar trasllat al Departament de Governació i Relacions Institucionals (P.U.O.I.S.).

Debat :

Alberto Miralles: recorda que quan es va aprovar el Pla Únic d’Obres i Serveis no varenestar d’acord, ja que la proposta del seu grup anava encaminada a actuacions de caràcter més social, com la construcció d’un centre de dia, i que tot i que entenen que son obres necessàries, creu que n’hi ha d’altres de prioritàries i de caràcter social, com la que s’ha esmentat.

Ma. Josep López: mantenen la coherència sobre la seva postura en aquest tema i per això, s’abstindran.

Josep Ribas: el projecte Escoles de Vallcanera i Urbanització de l’entorn son 2 projectesdiferents, però que van lligats. Creu que el projecte és adequat, però en la Comissió informativa ja va demanar a l’Alcalde quina opinió tenien els veïns colindants d’aquest projecte i ara reitera la pregunta formulada, i afegeix si ha parlat amb les entitats; una altra qüestió és que encara no saben el què es farà en aquest edifici, un edifici amb una
inversió total de 711.000€. Reitera que la gent de Vallcanera ha de saber què es fa i què es farà

Alcalde: el projecte que s’executa son obres complementàries de l’edifici de les Escoles. Perquè l’edifici pugui prestar els serveis que té encomanats, cal arranjar l’entorn i dotarlo de serveis. L’edifici és una planta diàfana que servirà per fer diferents activitats a la gent de Vallcanera i Sils, un edifici que podran utilitzar les entitats.

Joan Cot: aclareix que el primer projecte exclusivament contempla l’arranjament de l’edifici i aquest projecte, contempla dotar-lo dels serveis necessaris i accessos, ja quesinó aquest no podria funcionar.

Votació :

Per quatre abstencions d’ICV-EUiA-EPM i AMS-AM i set vots a favor de CiU i IdSPMs’aprova aquest acord.

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Ajuntament/ActesPlens/080703Pl.pdf