dilluns, 27 d’octubre del 2008

ACTUACIONS A LA SÈQUIA DE SILS


Aquests dies la sèquia està patint una sèrie de canvis considerables per tal de millorar el seu estat ecològic.

El passat 14 d'octubre es van iniciar les actuacions previstes d'eliminació de flora exòtica de la sèquia de Sils, per tal de millorar la qualitat paisatgística de la sèquia i afavorir les comunitats vegetals autòctones, i així aconseguir el bon estat ecològic d'aquesta massa d'aigua.

A més, aquesta actuació anirà acompanyada d'un dradatge que en breu iniciarà l'Agència Catalana de l'Aigua. No hem d'oblidar que la sèquia no és un curs natural d'aigua, com altres rius i rieres, sinó que es tracta d'un canal artificial creat per l'home, que requereix de manteniment i que sempre corre el perill d'aparèixer artificialitzat. Per aquest motiu és imprescindible combinar ambdós tipus d'actuacions.

Amb tot, la sèquia de Sils amb els anys ha anat adquirint certa rellevància a nivell ecològic i això ho demostra la gran diversitat de fauna que s'ha localitzat en els darrers estudis. Per això, l'actuació de dragatge s'iniciarà un cop el Departament de Medi Ambient, en col·laboració amb l'ajuntament de Sils, apliqui un protocol d'extracció de la fauna sensible a aquest tipus d'actuacions (amfibis i rèptils), que seran retornats al medi un cop acabat el dragatge.