divendres, 15 de maig del 2009

Educació atribueix la no construcció de l´escola de Sils a la crisi econòmica


Otero defensa la postura de la Generalitat entre l'esbroncada de més de 150 persones
El Centre Cultural La Laguna de Sils va aplegar més de 150 persones ahir a la nit per la compareixença del director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Andreu Otero, que va donar explicacions davant els pares i mares del perquè la Generalitat ha decidit finalment no construir-los una nova escola. Segons Otero, el motiu principal és econòmic, ja que "jo vaig incomplir el que s'havia dit de no fer cap escola nova aquest any", perquè la situació econòmica és de crisi. A més, el representant d'Educació va afegir que si aquest col·legi s'hagués hagut de fer tres anys abans "en època de bonança, això no hauria passat".
Tot i això, també va recalcar davant les contínues protestes dels assistents, que amb petites pancartes demanaven "escola nova ja", que la previsió era, amb dades del padró que tenien, que hi hauria tres grups de P-3, però finalment no ha estat així, segons Otero. Pel que fa al curs 2010-2011, el director dels serveis territorials es va mostrar optimista perquè "si el nombre d'alumnes hi és, podria néixer una nova escola amb mòduls". Malgrat això, per a aquest any Otero va oferir que a canvi de no fer l'escola, si hi ha pressupost, augmentaria el nombre de docents a l'actual escola, que es troba saturada. Pel que fa a dades actuals de saturació del col·legi, el director dels serveis territorials va negar que hi hagi més alumnes per ràtio del que es permet, però va afirmar "que sí que hi hauria un grup amb més de 27 alumnes".
Finalment, Otero, en una de les assemblees "en la qual més gent des que soc delegat d'Educació he tingut", va emplaçar la decisió final al conseller Ernest Maragall, ja que dijous de la setmana vinent l'Ajuntament de Sils hi tindrà una reunió on hi podria haver algun canvi per part d'Educació.
La tònica general de l'assemblea pel que fa a les intervencions de pares, mestres i representants de l'Ajuntament va ser que "la gent se sent enganyada", va assegurar una de les mares assistents. Per acabar la compareixença del representant d'Educació, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (Ids), va oferir el fons del consistori per ajudar econòmicament "si és realment necessari" perquè finalment l'escola es faci i es pugui inaugurar per al curs vinent com estava previst.
En finalitzar el discurs de l'alcalde, Andreu Otero se'n va anar de la sala enmig dels crits del públic, que reclamava "escola nova a Sils ja". La decisió d'Educació de no construir aquest nou equipament escolar es va conèixer fa un parell de setmanes, i tot i que està presa el consistori espera que aquesta assemblea hagi servit per donar un punt d'inflexió i que Educació es repensi la decisió.
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051500_3_332374__Comarques-Educacio-atribueix-construccio-lescola-Sils-crisi-economica