dilluns, 18 de maig del 2009

Més de 200 persones tallen la carretera a Sils per reclamar la construcció de l´escola

Pares, mares i alumnes van participar, abans, en activitats lúdiques.

L'AMPA creu que el cost del nou centre és de 60.000 euros que podrien pagar a mitges Ajuntament i Educació

El president de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Jacint Verdaguer de Sils, Marcel Sallent, va xifrar ahir en, aproximadament, 60.000 euros el cost que tindria l'arranjament de dos mòduls -construccions prefabricades en uns terrenys ja preparats- que significaria descongestionar l'actual aulari del centre educatiu. Sallent ho va dir abans del tall de carretera -la C-63 al pas pel municipi- que van protagonitzar, durant cinc minuts, al voltant de dos-cents pares, mares i alumnes a fi de protestar per la decisió del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya d'aparcar -defensant criteris econòmics i manca d'un nombre determinat d'alumnes preinscrits- la construcció de l'escola nova. El proper pas serà la reunió que mantindran l'alcalde, Martí Nogué, i el conseller d'Educació, Ernest Maragall, dijous vinent, 21 de maig. Una reunió que, s'espera, hauria desencallar el citat conflicte.
El tall de carretera es va celebrar en un ambient reivindicatiu i sense cap incident. Amb previ acord amb els Mossos d'Esquadra, els manifestants van realitzar l'aturada al tram de via de circulació situada davant l'ajuntament -passeig dels Sants Cosme i Damià-. El pacte, que es va complir, implicava un tall de cinc minuts de durada. Els manifestants, en els moments finals, van recórrer la via uns metres. Uns vehicles van quedar dins la zona de carretera tallada, sense que hi mostressin disconformitat. Els participants van mostrar cartells i pancartes casolanes, on era explícita la demanda del nou equipament -"Escola nova, ja!" i "No som sardines, som nens", per exemple- i feien sonar xiulets.
Un dels arguments que s'albira com a rellevant en el moment de negociar en la reunió és la voluntat de cofinançar les obres (Ajuntament i Generalitat). Marcel Sallent va explicar que el projecte de la nova escola ha disposat d'una estructura formal i, per exemple, tenia "equip directiu, permís d'obres i, fins i tot, les sol·licituds de preinscripció dels alumnes per al servei de transport i menjador escolar del Consell Comarcal". Per tant, l'argument esgrimit per Educació que no hi ha alumnes preinscrits és, segons Sallent, "totalment" fals. De fet, el responsable de l'AMPA va voler deixar clar que les explicacions que ha donat la conselleria grinyolen: "Una és la falta de diners, que no és que no ens la creiem perquè estem en plena crisi i, l'altra, que tenim pocs nens", va sentenciar. El desajust entre el cens previst i la preinscripció efectiva ha estat la raó definitiva (53 preinscrits per al curs 2009-10). Tanmateix, no es té en compte l'arribada, començat el citat curs, de nous alumnes. La massificació del CEIP Jacint Verdaguer ha estat provocant aules amb 27 i 28 alumnes, i espais sobreutilitzats (de dues classes, fer-ne tres). I preveuen que el curs que ve empitjori.

Projecció
El director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Andreu Otero, va afirmar, dijous passat al Centre Cultural La Laguna, que la solució podria arribar per al curs 2010-2011: "Si el nombre d'alumnes hi és, podria néixer una nova escola amb mòduls". Otero, no obstant això, va emplaçar la decisió final al conseller Ernest Maragall

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051800_3_332892__Comarques-persones-tallen-carretera-Sils-reclamar-construccio-lescola