divendres, 1 de maig del 2009

Educació fa marxa enrere i no construirà la nova escola de Sils per falta d´alumnes


La Generalitat ja havia presentat el projecte educatiu als pares i el consistori, indignat, assegura que recorrerà a la decisió i es mobilitzarà

Indignació al poble de Sils després que el Departament d'Educació hagi comunicat a l'Ajuntament aquesta setmana que finalment no construirà la segona escola amb mòduls prefabricats al municipi, que havia d'entrar en funcionament a partir del curs que ve. La raó que ha provocat aquest pas enrere, segons asseguren fonts del Departament és la xifra d'inscrits, que seria inferior a la que preveien inicialment.
En total, s'havien preinscrit 53 futurs alumnes, un nombre insuficient segons fonts de la Generalitat. Però en canvi, segons explica l'alcalde, Martí Nogué (IdS), a aquesta xifra "calia sumar-hi els nens i nenes de les famílies que han decidit apostar per la nova escola" i deixar el CEIP Jacint Verdaguer, que es troba en aquests moments saturat.
La decisió d'Educació s'ha conegut dues setmanes més tard que l'inspector de zona del Departament d'Educació visités el municipi, explica l'alcalde, juntament amb el futur equip directiu del centre i alguns dels mestres en una trobada amb els pares. En aquesta reunió se'ls va fer una presentació pública del projecte educatiu i se'ls va assegurar que el centre es posava en marxa el curs que ve.
La segona escola de Sils és una llarga reividincació del municipi, sobretot dels pares i mares del CEIP Jacint Verdaguer, on hi ha escolaritzats al voltant de 500 nens. Actualment els estudiants que van a aquest centre de Sils alguns estudien en barracons per manca d'espai en el col·legi, on ja hi ha cursos triplicats, com ara el del nivell de P-5.
Per tot això i perquè el nombre de naixaments del 2008, 83 criatures, el Departament d'Educació havia optat per crear aquest nou centre educatiu, explica Nogué. Una escola, que en prinicipi havia de construir-se en mòduls prefabricats a l'avinguda Barceloneta, en unes parcel·les municipals, davant del terreny cedit pel consistori destinat al futur centre educatiu, construït d'obra.

Primeres mobilitzacions

Per tal de començar a mobilitzar-se, el consistori convoca per aquesta setmana el Consell Municipal Escolar de Sils i és allà, on hi ha presents membres del consistori, pares i educadors, d'on sorgiran les futures accions de protesta, que passen inicialment, assegura l'alcalde Martí Nogué per mostrar la discomformitat de l'Ajuntament i de tot el poble envers la decisió de la Generalitat.
Una decisió, "surrealista", es lamenta Nogué, ja que s'ha conegut pocs mesos abans que el centre comencés a entrar en funcionament en mòduls prefabricats a l'avinguda Barceloneta.