divendres, 8 de maig del 2009

L´Ajuntament de Sils aprova els pressupostos cinc mesos després que fossin rebutjats

L'oposició (CiU, ICV-EUiA i AMS) s'absté i critica que l'equip de govern (IdS) no els ha reunit en grup per debatre aquests comptes de 4,2 milions d'euros

El ple de Sils va aprovar ahir finalment els comptes que regiran la corporació local aquest any 2009 després que el mes de desembre l'oposició en bloc (CiU- ICV-EUiA i AMS) els rebutgés i en ser majoria, obliguessin a prorrogar els de l'any anterior. El compte d'aquest any es va aprovar amb els vots de l'equip de govern (IdS) i l'abstenció de CiU, ICV-EUiA i AMS.
El pressupost per al 2009 és de 4,2 milions d'euros i pel que fa a canvis respecte del que es va presentar al plenari de desembre, l'alcalde, Martí Nogué (IdS), va explicar que d'inversions se n'ha hagut de treure una: la del sociocultural, per manca de subvenció de la Generalitat.
Un altre punt inclòs en aquest pressupost és el conveni per al personal funcionari de l'Ajuntament per als anys 2009 fins al 2011. Aquest aspecte és un dels que va criticar l'oposició en bloc, ja que com asseguraven ahir "no se sabia que s'estava arribant a un acord fins la setmana passada en una reunió".
Tot i que els pressupostos van prosperar, el portaveu de CiU, Francesc Anoro, va afirmar que s'hi abstenien "apel·lant a la responsabilitat política", ja que el vot contrari de la seva coalició representaria aturar-los altra vegada i com assegurava el convergent, "al poble hi ha coses en dansa que cal executar" i "el poble no ha de pagar perquè el govern no faci les coses bé". De fet, tots els grups que formen part de l'oposició van criticar que l'equip de govern no els reunís en grup per negociar aquest compte aprovat i, en canvi, ho fes bilateralment.

Aturar els pressupostos
D'altra banda, el líder d'ICV-EUiA, Albert Miralles, va criticar la forma amb què s'han dut els pressupostos al ple i va proposar que en la sessió plenària que s'estava celebrant s'exclogués el punt dels pressupostos. Això, però, no es va produir, ja que l'alcalde s'hi va negar. Tot i això, Miralles va fer un seguit de propostes per tal que s'arribés a un pacte i perquè el seu grup aprovés el pressupost. Entre aquestes hi havia, per exemple, crear un fons de 60.000 euros destinat a ajuts socials, publicar les actes de ple i les comissions al web, entre d'altres.
El grup d'AMS també es va abstenir en la votació dels pressupostos al·legant que "no se'ns ha escoltat" per redactar els comtes tal com s'havia acordat que es faria durant la sessió del desembre, va afirmar la cap de llista, Maria Josep López.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050800_3_330965__Comarques-LAjuntament-Sils-aprova-pressupostos-cinc-mesos-despres-fossin-rebutjats