dimecres, 6 de maig del 2009

Educació reitera que no farà la nova escola de Sils per manca d´alumnes

L'Ajuntament demanarà una reunió amb el conseller Maragall perquè es reconsideri la decisió

Representants de l'Ajuntament de Sils i membres del Consell Escolar Municipal -pares i mares i mestres- es van reunir ahir amb el director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Andreu Otero, per demanar que la Generalitat reconsiderés la negativa de construir la segona escola al municipi. Aquest però, tal com explicava l'alcalde, Martí Nogué (IdS), va afirmar que "que no hi ha el nombre suficient d'inscrits per obrir una nova escola a Sils".

En total s'han preinscrit 53 alumnes que volien anar al nou centre i a aquests cal sumar els que es desviarien de l'escola Jacint Verdaguer de Sils, que està saturda. Segons Nogué, el Departament assegura que la xifra hauria de ser superior i s'excusa en què "han fallat deu persones que han optat per insciure's en altres centres" fora de Sils perquè es pogués tirar endavant la construcció del nou centre en barracons.

Davant d'aquesta notícia, que ja s'havia conegut la setmana passada, l'Ajuntament es mostra decebut. Tot i això, com afirma Nogué, "demanarem que ens rebi el conseller Maragall" i se li entregarà, com es va fer ahir al director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, una carta en forma de moció -que s'aprovarà dijous en ple- mostrant el rebuig de tot el poble envers la decisió d'Educació i perquè s'hi repensi.

Pel que fa a la construcció d'un nou centre escolar en un futur immediat, explica Nogué que Otero "va dir que l'any que ve ja es veurà i que cal tenir esperança", perquè amb el cens actual s'espera que a Sils puguin inscriure's una setantena de nens.
D'altra banda, l'alcalde va recordar que l'escola del poble ara es troba saturada i que el Departament d'Educació encara té encallada la seva ampliació, ja que preveia la nova escola i que per ara, "tampoc ha comunicat si instal·larà més barracons ni què farà" de cara al curs vinent.

Donar la cara amb els pares

De la reunió amb Andreu Otero el que sí que es va aconseguir, explica l'alcalde, és que sigui el mateix representant del Departament d'Educació el que la setmana vinent es desplaci al municipi per explicar els motius de no desenvolupar una nova escola al municipi davant les famílies.
Els pares i mares dels nens que havien d'anar a l'escola, no fa ni un mes que havien conegut els futurs mestres del col·legi, així com el projecte que s'hi volia dur a terme de la mà de l'inspector de zona d'Educació i, per tot això, el consistori no s'explica el canvi del Departament, "després d'haver invertit per aplanar els terrenys i haver-ho comunicat als pares".

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050600_3_330517__Comarques-Educacio-reitera-fara-nova-escola-Sils-manca-dalumnes